Bârlădean suspect de infracțiuni informatice reținut și extrădat în Italia

Written by on November 3, 2016

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Italia, pe numele unui bărbat in municipiul Bârlad, pentru comiterea unor infracțiuni de criminalitate informatică.

Miercuri, 2 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui l-au depistat în municipiul Bârlad pe Irinel Ionel Stafie, un bărbat, de 38 de ani, din aceeași localitate, care era urmărit internațional.

 

Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii mai multor infracțiuni: participare la un grup criminal organizat, criminalitate informatică, falsificare de mijloace de plată, falsificare de acte oficiale și uz de acte oficiale falsificate pe teritoriul Italiei, Angliei, Germaniei și României.

 

Acesta este bănuit că, în perioada 2014-2016, împreună cu alte persoane, ar fi constituit un grup organizat în scopul de a comite delicte de fabricare și deținere de carduri de credit false, delicte de fraudă informatică, delicte de furt și delicte de falsificare de documente.

 

Pentru depistarea suspectului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Irinel Ionel Stafie a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași care a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat magistraților de la Curtea de Apel Iași în vederea emiterii mandatului şi demarării procedurilor de predare către autoritățile din Italia.      


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține BunăDimineațaBârlad pe Facebook cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background