UPDATE. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită parțial în Bârlad

Written by on aprilie 21, 2017

ACTUALIZARE Ora 21:30.  Deși reprezentanții companiei Delgaz Grid au anunțat la că la ora 15:07, Bârladul a fost reconectat la energia electrică, zeci de bârlădeni reclamă lipsa acesteia în mai multe zone ale orașului.

Pe pagina de socializare a cotidianului nostru, am primit mesaje în care se menționează că energia electrică lipsește cu desăvârșire. Iată câteva dintre străzile unde locuitorii Bârladului spun că încă nu au curent electric: str. Vasile Pârvan, str. Siret, str. Traian, str. Vornicu Sturdza, str. A.I.Cuza, str. Dochia, str. Elena Doamna, str. Republicii nr. 264-279-298-320, str. Carpați, str. Vărăriei.

De asemenea, ni s-a semnalat că nu există curent electric nici în satele: Bădeana, Ibănești, Suseni, Drujești, Grăjdeni, Popeni,  Primăria comunei Epureni.

Nici la această oră nu a fost reluată alimentarea cu apă potabilă.


ACTUALIZARE Ora 20:30 Echipele Delgaz Grid lucrează pentru a stabili alimentarea cu energie electrică a barajului Cuibul Vulturilor, sursa de alimentare cu apă potabilă pentru orașul Bârlad.

ACTUALIZARE Ora 17:00. De la ora 15,07 municipiul Bârlad este alimentat cu energie electrică. Sistemul de distribuţie a energiei electrice ce alimentează judeţul Vaslui a fost distrus din cauza vremii extreme. 24 de stâlpi de înaltă tensiune din zona Murgeni- Bârlad au fost rupţi, în aceeaşi condiţie fiind şi aproximativ 100 de stâlpi din reţeaua de medie tensiune.

Municipiul Bârlad a fost realimentat cu energie la ora 15,07 printr-o linie din judeţul Bacău, în ciuda tuturor dificultăţilor generate de blocarea căilor de acces şi a situaţiei meteorologice. Pentru reluarea alimentării cu energie în estul judeţului Vaslui echipele Delgaz Grid lucrează în continuare, astfel încât, în această seară, să poată deveni funcţional sistemul de distribuţie din zonă, au declarat reprezentanții companiei de electricitate.

ACTUALIZARE Ora 15:30. Energia electrică a fost restabilită în mare parte a cartierelor. Se lucrează încă și toate zonele vor conectate la curent electric.

ACTUALIZARE Ora 12.00. Echipele Delgaz Grid încearcă reluarea alimentării cu energie în municipiul Bârlad, printr-o linie din judeţul Bacău.

Înca nu s-a estimat cât va dura pana de curent care afecteaza mii de bârladeni.


Ora 08:30. Sute de mașini blocate au fost blocate în această dimineață aproape de intrarea în Bârlad pe D.E. 581, pe ambele sensuri de mers, din cauza ruperii a 23 de stâlpi de înaltă tensiune. Echipajele poliției au blocat circulația din cauza pericolului pe care îl prezentau firele cazute la pamânt. Orașul este în acest moment deconectat de la rețeaua de alimentare cu energie electrică.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit si de prietenii tai!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background