Bârladul va avea opt sensuri giratorii

Written by on June 3, 2018

Soluția salvatoare pentru traficul tot mai anevoios din municipiul nostru, cu care vine primăria Bârlad, sunt opt sensuri giratorii. Două dintre ele vor fi executate pe bani de la bugetul local. Alte două, par a fi din alt film.

„Suntem orașul unde nu avem nici un sens giratoriu. Încercăm să realizăm două pe banii de la bugetul local la intersecția Vasile Lupu – Nicolae Bălcescu și la Gura Leului, trei pe Planul de Mobilitate Urbană: pe străzile Grigorie Ignat, Vasile Pârvan și Marcel Guguianu și alte trei prin Compania Națională de Investiții: zona Confecții, la BCR și Popa Șapcă (bd. Republicii, Spectral)”, a spus duminică – 3 iunie a.c., Dumitru Boroș, într-o conferință de presă organizată la sediul Primăriei Bârlad.

Intersecția de la Cerbul de Aur și cea de la Fepa (zona Grădină) nu au fost luate în calcul, cel puțin pentru moment. Asta în condițiile în care, luate separat, cele două intersecții sunt tranzitate de un flux foarte mare de autovehicule.

Cea de la Cerbul de Aur „deservește” cartierul Gară și parte din fluxul auto care vine de pe străzile Stroe Belloescu, Ștefan Procopiu (zona Casa de apă), inclusiv traficul de tranzit de pe bulevardul Republicii. Cât despre cea de la Fepa, nu mai este nevoie să subliniem că joacă rolul de poartă de intrare/ieșire din oraș.

Singurul sens giratoriu care și-ar justifica pe deplin utilitatea și amplasamentul, dintre cele trei propuse pe bulevardul Republicii, ar fi cel din zona Confecții. Intersecția respectivă, fiind și poarta de intrare/ieșire în oraș, e tranzitată zilnic de mii de autovehicule și face legăturile între oraș și liceul Mihai Eminescu, cartier Deal și cartier Gară.

Logica după care au fost alese celelalte două locații pentru amplasamentul sensurilor giratorii, cel din zona Popa Șapcă și respectiv BCR, bate practica de la fața locului. De exemplu, în cazul celui de la Popa Șapcă, ar fi fost mult mai simplu desființarea intersecției semaforizate de la Cerbul de Aur (situată la aproximativ 80-100 metri mai în spate) și traficul, inclusiv cel greu, ar fi avut drum liber și continuu de la intrarea în oraș și până la ieșire.

Cât despre sensurile giratorii de la Gura Leului, Vasile Lupu și Nicolae Bălcescu, salutăm decizia. Oricât de târziu ar părea, pentru aceste zone e o gură de aer realizarea acestor obiective. Rămâne să vedem și cât de repede vor demara lucrările. Bârlădenii oricum s-au învățat că…, ce fac alții într-un an, la noi durează patru.{vembed Y=ln4q0IRZC3o}


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background