Bilanțul acțiunii BLOCADA pe raza județului Vaslui: 1016 amenzi

Written by on mai 23, 2016

În perioada 20-22 mai a.c., în cadrul acţiunilor desfășurate pe raza județului Vaslui, poliţiştii au constatat 32 infracţiuni și au aplicat 1016 de sancţiuni contravenţionale. 

În baza planului aprobat de ministrul de interne, domnul Petre Tobă, șeful Poliției Române, domnul chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca, în perioada 20 -22 mai a.c., peste 800 de polițiști să acționeze, în sistem integrat, pentru siguranța cetățenilor.

La nivelul județului Vaslui, polițiștii din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au acționat, în sistem integrat, împreună cu jandarmi și polițiști de frontieră.

Astfel, în zilele de 20, 21 și 22 mai a.c., poliţiştii au constatat 32 infracţiuni şi au aplicat 731 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul infracţiunilor, 16 sunt la regimul circulaţiei rutiere, 10 sunt de natură judiciară, 2 la regimul armelor şi muniţiilor, iar 4 de altă natură. Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat 1.960 de țigarete și alte bunuri în valoare totală de 4.029 lei.

Pentru abaterile contravenţionale constatate, poliţiştii au aplicat 1016 de sancţiuni, în valoare de 163.895 lei. Dintre acestea, 150 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor Legii nr. 61/1991, privind ordinea şi liniştea publică, 32 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 26 în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate ca urmare a nerespectării prevederilor O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 731, sancțiuni aplicate pentru depăşirea vitezei legale, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, pentru abateri comise de pietoni, respectiv căruțași și bicicliști. Au fost aplicate și 77 sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 20 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

*   *   *

Polițiștii au depistat în flagrant trei persoane care comercializau ilegal țigarete pe raza municipiului Bârlad. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Polițiștii l-au identificat în Piața Sfântul Ilie din municipiul Bârlad pe B. Aurel, de 71 de ani, din comuna Puiești. Acesta deţinea 600 de țigarete de proveniență Republica Moldova. Bărbatul a afirmat că țigaretele le-a achiziţionat dintr-o localitate din judeţul Galaţi.

D. Costel, de 39 ani, din municipiul Bârlad a fost identificat de polițiști având asupra lui 400 de țigarete de proveniență Republica Moldova pe care intenționa să le comercializeze în Piața Sfântul Ilie din municipiul Bârlad.

De asemenea, o femeie de 59 ani, din municipiul Bârlad a fost identificată în aceeași zonă în timp ce oferea spre vânzare 960 de țigarete de proveniență Republica Moldova.

Țigaretele găsite au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanelor identificate au fost întocmite dosare penale.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background