Ca-n junglă: un recidivist din Podeni a atacat mai multe mașini în plină zi!

Written by on februarie 25, 2017

Prin clipe de groază și scene parcă desprinse dintr-un film horror au trecut astăzi mai mulți bârlădeni care au trecut cu autoturismele pe strada A.I. Cuza din Bârlad. Un individ dezbrăcat de la brâu în sus, se năpustea asupra mașinilor și îi agresa pe pasageri.

Sâmbătă 25 februarie 2017, un apel la numărul unic de urgență 112 semnala despre faptul că un bărbat în vârstă de 43 de ani, se năpustește asupra mașinilor aflate în trecere pe strada A.I. Cuza și îi agresează pe cei aflați la volan cât și pe pasagerii acestora. Imediat la fața locului s-au deplasat polițiștii însoțiți de jandarmi care l-au reținut pe bărbatul suspect, aflat într-o vizibilă stare de ebrietate.

În momentul reținerii bărbatul recalcitrant a opus rezistență, lovind chiar pe unul dintre jandarmi. Acesta a fost dus la sediul Poliției Bârlad pentru audieri. Tot la sediul Poliției au ajuns și două dintre mașinile avariate de acesta. 

În urma cercetărilor s-a stabilit că întreg incidentul a pornit de la un conflict între membrii familiei suspectului – Mihai Roger (43 de ani, cunoscut cu antecedente penale), acesta din urmă răzbunându-se pe oricine îi ieșea în cale. Astfel că, agresorul a lovit și avariat mai multe autoturisme care treceau prin dreptul locuinței sale. La un moment dat s-a postat în mijlocul străzii și a oprit un autoturism dacia, pe care a sărit cu picioarele și a început să lovească parbrizul cu pumnii cu intenția de a-l scoate în afară pe șofer. După ce a lovit și avariat parbrizul, s-a îndreptat către portiera din partea dreaptă, unde pasageră era o femeie de 76 de ani și a încercat s-o deschidă pentru intra în interior. Rudele bărbatului au reușit să-l țină pe acesta la timp cât să nu pătrundă în interiorul vehiculului, unde se mai afla și un copil minor în vârstă de 12 ani.

MEDICII DE LA UPU BÂRLAD AU VRUT SĂ-L LASE ACASĂ PE AGRESOR!

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Conform procedurilor, suspectul Mihai Roger a fost prezentat la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad, unde medicii au refuzat în primă fază internarea lui în cadrul secției Psihiatrie, nefiind semne clare care să indice că bărbatul prezintă un grad sporit de pericol social. După ce se va trezi din băutură și va fi suspus și unui examen psihiatric, Mihai Roger va fi audiat și i se vor aduce la cunoștință faptele pentru care este cercetat.

JUSTIȚIE INEFICIENTĂ SAU MAGISTRAȚI PREA BLÂNZI?

Cel mai probabil, în cursul zilei de luni suspectul Mihai Roger va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde se va decide dacă i se vor aplica măsuri restrictive: mandat de arestare sau control judiciar.

După precedentele create în ultimul an, în care au fost implicați luptători MMA și diferiți membri ai unor clanuri de interlopi, care după ce au purtat adevărate lupte de stradă au fost lăsați liberi ca păsările cerului, se poate spune că în rândul infractorilor de acest gen s-a creat senzația că justiția este îngăduitoare și pot face ce vor.

Cum rămâne însă cum munca polițiștilor care intrumentează dosare și petrec ore adunând probe și declarații, ca mai apoi infractorii să iasă pe ușa din față zâmbind, fără mandate de arestare sau măcar control judiciar?

Cum rămâne cu siguranța cetățeanului care este atacat ziua în amiaza mare, în plină stradă, doar pentru faptul că justiția e neputincioasă și nu oferă exemple concrete, menite să-i sperie pe cei care comit astfel de infracțiuni?


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background