Campania „ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST!” a ajuns la Bârlad

Written by on November 25, 2015

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui continuă campania „Şi tu poţi deveni poliţist”, campanie ce are drept scop promovarea profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate – Şcolile de agenţi de poliţie şi Academia „A .I. Cuza” Bucureşti.

Campania „Şi tu poţi deveni poliţist” are drept scop promovarea, în rândul elevilor de clasa a X-a, a XI-a şi a XII-a, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate – Şcolile de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina sau „Septimiu Mureşan” Cluj şi Academia „A.I. Cuza” Bucureşti.

După mai multe întâlniri ale polițiștilor cu elevii la sediul unităților de învățământ, a venit rândul tinerilor să meargă în vizită la Poliția municipiului Bârlad. Astfel, elevi ai clasei a-XI-a din cadrul Liceului „Mihai Eminescu” din municipiul Bârlad au fost prezenți la sediul poliției, acesta fiind un bun prilej pentru a veni în sprijinul viitorilor absolvenţi de liceu în demersul legat de alegerea profesiei.

Întâlnirea dintre elevi şi poliţişti a demarat cu o prezentare a principalelor atribuţii şi activităţi ale Poliţiei Române, prezentarea realizată de şeful Poliției municipiului Bârlad – comisar şef  de poliție Chelaru Vasile și  șeful Biroului de Ordine Publică – comisar șef Ghintuială Daniel.

Un interes aparte au manifestat  vizitatorii pentru munca de poliție științifică. Specialiștii criminaliștii le-au prezentat tinerilor aparatura utilizată pentru identificarea urmelor papilare şi modalităţile de prelevare a probelor de la faţa locului. Elevii au putut observa îndeaproape instrumentele folosite la cercetarea la faţa locului, care sunt tipurile de urme şi cum sunt lăsate acestea.

Tinerii au putut afla și aspecte privind misiunile la care participă polițiștii de ordine publică, iar în curtea unităţii le-au fost prezentate autospecialele folosite de aceștia în activitatea de menţinerea a ordinii şi siguranţei publice.

Elevii au făcut cunoștință cu Tano, câinele de urmărire. Echipa formată din poliţist conductor şi câine, a realizat demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor.

Această incursiune în activitatea poliţiştilor bârlădeni i-a încântat pe tineri,  i-a făcut să privească meseria de poliţist din altă perspectivă și să aprecieze complexitatea acesteia.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background