Carduri bancare împreună cu codul PIN, găsite de un polițist local din Bârlad

Written by on februarie 16, 2018

Un agent de la Poliția Locală a găsit ieri pe o stradă din Bârlad două carduri bancare, împreună cu un bilețel pe care era notat un cod PIN. Acesta le-a predat băncii care le-a emis, urmând ca unitatea bancară să le returneze beneficiarului de drept.

Joi, februarie a.c., polițistul local superior Ionuț Hrincu din cadrul Poliției Locale Bârlad a executat sarcini de serviciu în zona de sud a orașului. La un moment dat a observat pe trotuar două carduri bancare, puse într-un suport transparent din polietilenă, acoperite parțial cu zăpadă. După ce le-a studiat cu atenție a constatat că pe un fragment de hârtie erau consemnate patru cifre, reprezentând probabil codul PIN al unuia dintre carduri. De îndată cardurile au fost predate băncii emitente, pentru a fi restituite celui care le-a pierdut.

Folosim acest prilej pentru a recomanda cetățenilor să nu păstreze laolaltă cu cardurile bancare și codul PIN, deoarece în cazul pierderii sau furtului, există pericolul de a fi efectuate operațiuni de extragere a banilor, înainte ca deținătorul de drept să realizeze ce i s-a întâmplat.  Dacă totuși se întâmplă, sfatul nostru pentru păgubași este de a sesiza de îndata banca emitentă pentru a lua măsuri de prevenire a extragerilor frauduloase”, a precizat directorul executiv al Poliției Locale, Vasile Chelaru.


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background