Casanova de Bârlad: un șantaj pe facebook l-a adus în arest domiciliar

Written by on decembrie 14, 2016

Credulitatea se plăteşte! A aflat-o şi o orădeancă adusă în pragul sinuciderii de un bârlădean de pe Facebook care, după ce ameţit-o să se dezbrace, a ajuns s-o şantajeze, cerându-i bani şi favoruri sexuale ca să n-o facă de ruşine.

În prima fază fata a plătit, sperând că individul, Adrian Răzvan Iftene, un bârlădean de 20 de ani, se va ţine de cuvânt şi va şterge filmul compromiţător. N-a fost să fie: după ce a luat banii, îndrăgostitul a plusat cu noi pretenţii, atât de insistent încât tânăra a fost cât pe ce să-şi pună capăt zilelor. Din fericire, povestea s-a terminat cu bine: credula a renunţat la ideile negre, iar şantajistul a ajuns pe mâna poliţiştilor, care i-au întins o capcană şi l-au prins tocmai când încasa un avans din cei 1.000 euro ceruţi de la victimă.

INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT!

Povestea a pornit de la un amor virtual. Ea – o studentă din Oradea, el – un tânăr bârlădean ajuns în Anglia. Adrian Iftene i-a cerut prietenia anul trecut în octombrie, iar orădeanca, deşi nu-l văzuse niciodată şi nici nu aveau cunoştinţe comune, a acceptat. În scurt timp, au ajuns să vorbească prin serviciul de mesagerie Facebook şi prin WhatsApp, Iftene asaltând-o cu complimente.

Atât de stăruitor încât amorezata a ajuns chiar să se filmeze, goală, în baie, cu telefonul mobil, şi apoi să-i trimită înregistrarea. Urmarea? După primirea filmuleţului, băiatul a rărit apelurile. Apoi discuţiile s-au oprit de tot, până anul acesta, pe 27 octombrie, când „englezul” i-a retrimis un fragment din filmuleţ cu o întrebare: cum ar fi dacă ar apărea pe Facebook? Şocată, fata l-a întrebat ce vrea. Iar el avea pregătit răspunsul: să-l viziteze în Anglia pentru o partidă de sex, ori să-i trimită 500 euro dacă vrea ca înregistrarea să nu devină publică, ajungând inclusiv sub ochii părinţilor ei. Fata a acceptat să-i plătească, dar cu condiţia ca Iftene să şteargă înregistrarea compromiţătoare. Individul a zis „bine” şi i-a trimis datele de contact ca să-i vireze banii.

MA DESPART DE TINE CÂND VREAU EU .

Pe 2 noiembrie, fata i-a plătit 2.300 lei. Câteva săptămâni mai târziu, Iftene a început s-o hărţuiască prin mesaje trimise prin WhatsApp şi pe Messenger. Nu s-a arătat înduioşat nici măcar când victima i-a replicat: „Mai bine mă sinucid”. „N-ai decât”, i-a răspuns. În cele din urmă, orădeanca a renunţat la ideile negre şi, lăsând ruşinea deoparte, s-a destăinuit oamenilor legii. Aici, cu acordul ei, polițiștii au decis să-i întindă o capcană şantajistului.

LĂCOMIA L-A ÎNFUNDAT!

La începutul acestei luni, când Iftene (bârlădeanul nostru) a abordat-o din nou, cerându-i 1.000 euro, orădeanca i-a spus că acceptă. Nu s-a împotrivit nici când individul i-a pretins să-i ducă banii tocmai în Bârlad, unde se întorsese din Anglia, ba nici măcar ideii că la întâlnirea care urma va trebui să-i dea ca „bonus” şi o partidă de sex. Ghinion, însă: pe 3 decembrie, când cei doi s-au întâlnit într-un restaurant din Bârlad, iar orădeanca i-a înmânat 1.400 lei din cei 1.000 euro ceruţi, escrocul şantajist a fost săltat de poliţiştii anume deplasaţi acolo din Oradea. Apoi, încătuşat, a fost adus în Arestul Poliţiei Bihor. Iftene a stat închis 24 de ore, iar pe 4 decembrie a fost dus în faţa procurorilor orădeni, unde şi-a recunoscut fapta, dar într-o formă îndulcită, pretinzând că a scos filmul „din arhivă” doar ca s-o convingă pe orădeancă să-l viziteze din nou, iar banii i-ar fi fost oferiţi de aceasta de bună voie, vina sa fiind doar că i-a acceptat. Inculpat pentru şantaj, infracţiune pedepsită cu închisoare între 2 şi 7 ani, bârlădeanul a fost prezentat în aceeaşi zi în faţa judecătorilor orădeni, cărora procurorii le-au cerut să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile.

Judecatorul de drepturi şi libertăţi a avut în vedere că Iftene nu are antecedente penale şi că şi-a arătat intenţia de a înapoia banii estorcaţi. Ba chiar avea acte că îşi căuta un loc de muncă, aşa că ar urma să aibă venituri din care să plătească. În concluzie, magistratul a considerat că „măsura arestului la domiciliu este necesară şi suficientă în această cauză”. Prin măsura menţinută ulterior şi la Tribunalul Bihor, lui Iftene i s-a interzis însă să ia legătura cu orădeanca şi, spre uşurarea acesteia, filmuleţul compromiţător a fost confiscat de anchetatori.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background