Câți dintre voi au crezut că vor trăi așa ceva?

Written by on April 1, 2020

Nu sunt puține luările de poziție în acestă perioadă și gesturile de solidaritate față de medicii și personalul medical care a ales să rămână pe baricade, chiar dacă spitalul bârlădean a fost desemnat unul de linia a doua în lupta cu temutul virus Covid 19. Printre postările de pe rețeaua de socializare Facebook, am găsit și scrisoarea unei tinere bârlădence, Ana-Maria Vintilă, care și-a exprimat susținerea și compasiunea pentru cei care, în aceste zile, sunt gata să facă față oricărei provocări medicale.

BDB News pune spațiu online la dispoziție pentru inițiative civice, comunicate sau expuneri de opinie menite să atragă atenția autorităților publice.

Redăm integral postarea Anei Maria Vintilă:

„Eu una, întotdeauna m-am gândit că dacă vom fi în război, vom înfrunta un inamic vizibil. Dar iată că, încă o dată, viața bate imaginația, iar astăzi suntem în vreme de război cu un inamic invizibil care efectiv a dat planeta peste cap.

În mijlocul acestui coșmar ireal, primim și vestea că Spitalul ”Elena Beldiman” Bârlad a devenit spital de tratare a cazurilor COVID 19. Primul meu gând, după citirea acestei informații, s-a îndreptat către personalul spitalului nostru. Către acești oameni care, în ciuda condițiilor grele în care își fac meseria, au ales să rămână pe baricade. Gestul lor, normal pentru un profesionist adevărat, este unul sublim dacă-l privim în lumina unor evenimente dezamăgitoare petrecute zilele acestea, când cadre medicale de la alte spitale din țara au dat bir cu fugiții. Ai noștri, de la Bârlad, de la amărâtul spital din Bârlad, au rămas! Le mulțumesc și mă înclin în fața lor.

Și dacă e să privesc partea plină a paharului (pentru că da, există și o parte plină a paharului) eu cred că situația asta ne va ajuta să descoperim oameni normali, ca noi toți, care vor deveni super eroi în aceste momente de criză. Putem vedea, cu speranță, cum foarte multă lume se concentrează pe aprovizionarea spitalului cu materialele necesare, prin donații și implicare. Și mai e și gândul, că doamne ferește, dacă e să mă îmbolnăvesc, spitalul e aproape, nu la Vaslui, nu la Huși sau Negrești. Știm bine cât de repede evoluează acest virus nenorocit. Fiecare ora contează!

Și da, noi, oamenii obișnuiți, trebuie să înțelegem că stând acasă îi putem proteja pe salvatorii noștri. Atât de puțin avem de făcut, să stăm acasă.

Sunt alături de fiecare medic, de fiecare asistentă medicală, infirmieră sau brancardier. Sunt alături de inima lor ce, cu siguranță, va tremura pentru cine știe cât timp de astăzi înainte.

Știind că în aceste momente atât de triste pentru lumea în care trăim, sunteți acolo pregătiți să ne faceți bine, mă liniștește.

În final, mă alătur bârlădenilor care își îndreaptă gândurile de încredere și recunoștință către doctori, asistenți, infirmiere și brancardieri!

Ne facem bine, împreună!”

Foto/Facebook – Ana-Maria Vintilă.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background