Ce notă îi dați primarului Dumitru Boroș, la un an de mandat?

Written by on May 30, 2017

Primarul din Bârlad, Dumitru Boroș, a fost, cu siguranță, o surpriză. A câștigat alegerile din partea PNL, după ce contra-candidatul său din partea PSD, Adrian Solomon, a pierdut pe baza votului negativ. Deși nu era creditat cu prima șansă, a câștigat.

Alegerile locale din 2016 sunt cu siguranță marcate cu litere mari în istoria liberalilor bârlădeni, după ce au reușit să impună primul primar PNL după 1990. Atât în timpul campaniei electorale cât și înainte, sondajele îl dădeau drept favorit pe Adrian Solomon (PSD) cu un avans de aproximativ de cinci procente.

Gurile rele spun că alegerile au fost pierdute din cauza aroganței candidatului PSD, care a făcut unele remarci nepotrivite cu privire la situația orașului inundat de ploile torențiale în acea perioadă. Și că liberalii s-au amăgit în zadar cu rezultatele „fructoase” ale campaniei electorale pe care i-au facut-o lui Dumitru Boroș.

PROMISIUNI DE CAMPANIE

În campania electorală, Dumitru Boroș a promis mai multe lucruri. A promis locuri de muncă prin crearea unui parc industrial la Bârlad, pentru cel puțin 1500 de persoane.

A mai promis candidatul liberal Dumitru Boroș și un parc acvatic în afara orașului, pe lacul Prodana. 

O promisiune importantă a fost și cea în care și-a luat angajamentul că va face tot posibilul ca Bârladul să fie conectat la autostrada EST-VEST, care va lega Moldova de Transilvania. Și la cea care va lega Bacăul de Brașov.

Șoseaua de centură a fost, de asemenea, promisiune intrată și în repertoriul său.

În mai toate conferințele din campania sa, Dumitru Boroș a susținut că are soluții pentru salvarea Bârladului de la sărăcia impusă de PSD.

Însă, de departe cea mai repetată promisiune de campanie, a fost cea în care menționa că: „A venit timpul să spunem răspicat către PSD: pleacă!”. A bătut străzile Bârladului cu promisiunile că va scăpa orașul de sărăcie și PSD.

CE NU S-A FĂCUT ÎN PRIMUL AN DE MANDAT

Din toate promisiunile din campanie, rămase scrise pe flyere, primarul Dumitru Boroș nu se poate lăuda cu prea multe. Locurile de muncă create nu se regăsesc nici măcar pe la sfertul celor 1500 promise.

Mult-promisele zeci de milioane de euro atrase din fondurile europene nu fac deloc umbră Bârladului. În fapt, până și conducta magistrală de apă potabilă care străbate orașul „plânge” aproape săptămânal după un proiect cu fonduri europene, poate-poate și-o schimba și ea „haina”.

„Jihadul” contra administrației PSD nu a mai avut loc. Răspicatul „pleacă” a plecat doar din sloganul de campanie. Administrația PSD a rămas pe aceleași locuri, în funcții cheie, dovedind probabil un singur lucru: ca în PNL nu sunt oameni capabili și pregătiți să le ia locul.

MĂREȚELE ÎNFĂPTUIRI

După aproape nouă luni de „administrație” PNL, cu o majoritate garantată prin sprijinul consilierului independent Bogdan Sârbu, liberalii au reușit „performanța” de a ieși pe locul doi într-o competiție în care concurau ca singurii favoriți.

Matematic, deși componența Consiliului Local este de 10 membri PSD, 10 membri PNL și un consilier independent (care a votat la vedere în favoarea liberalilor) a făcut totuși ca postul de viceprimar să le revină social-democraților.

În mai multe zone din oraș, au fost plantați pomi fructiferi ornamentali. S-a revenit și la moda „ghivecelor cu flori” de pe bulevardul Republicii.

URGENȚELE BÂRLĂDENILOR

În toate campaniile electorale de dupa 1990, bârlădenii au fost păcăliți din patru în patru ani cu celebra canalizare Munteni-Podeni. Începând din acest an, lucrările s-au pus în mișcare, probabil la fel cum s-ar fi pus indiferent ce candidat ar fi câștigat acest mandat de primar în 2016. A trecut prea mult timp și locuitorii acestor zone nu ar mai fi putut amăgiți decât pentru ultima dată.

La fel cum, Dumitru Boroș, ar trebuie să fie conștient că tot ce va face se va șterge dacă șoseaua de centură va fi un vis transmis către următorul mandat.

Dacă chestiunea canalizării afecta doar segmentul aferent celor două cartiere (Munteni și Podeni), problema șoselei de centură și a câinilor fără stăpân sunt două probleme ce privesc în mod direct pe toți locuitorii Bârladului.

Dumneavoastră, ce notă îi dați primarului Dumitru Boroș la un an de mandat?


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background