Ciocani: armă cu aer comprimat deținută ilegal, ridicată de polițiști

Written by on octombrie 4, 2016

Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase au ridicat o armă neletală supusă autorizării, deținută în mod ilegal de un bărbat din comuna Ciocani. 

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Postului de Poliție Ciocani au ridicat de la locuința lui Marian B., în vârstă de 30 ani, din comuna Ciocani o armă neletală supusă autorizării (o armă cu aer comprimat) deținută contrar prevederilor legale. Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul a procurat arma din Franța, iar în luna septembrie a.c. a introdus-o în țară, fără ca în prealabil să solicite autorizarea din partea autorităților române, în conformitate cu prevederile Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor. De asemenea, Marian B. nu este deținător legal de arme și muniții.

Arma a fost ridicată de polițiști în vederea efectuării cercetărilor în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Codul Penal prevede faptul că „deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background