Cofetăria „Berlin” închisă temporar de DSVSA Vaslui

Written by on august 31, 2017

ACTUALIZARE. Conform analizelor de laborator, bacteria salmonella este cauza pentru care zeci de pacienți au ajuns la spitalul din Bârlad. Inspectorii au închis temporar două unități suspecte din oraș, cu profil de alimentație publică, respectiv producere și comercializare de produse de cofetărie-patiserie.


ȘTIRE ÎNIȚIALĂ. Cele 19 cazuri confirmate până în acest moment, de toxiinfecție alimentară, au dus la suspendarea temporară a activității a unității de alimentație publică – cofetăria „Berlin”.

DSVSA Vaslui a aplicat o amendă între 500 – 1000 lei pentru deficiențele de depozitare a materiei prime și a produsului finit, în condiții de igienă sanitară necorespuzătoare și a închis unitatea până la remedierea neregulilor constatate.

Inspectorii DSP Vaslui au prelevat probe alimentare, de apă și de la angajați.

Până în acest moment nu a fost identificată sursa exactă care a declanșat valul de prezentări la UPU Bârlad al persoanelor care acuzau senzații de greață, vărsături și diaree. Majoritatea pacienților au declarat la internare că au consumat prăjituri de la cofetăria „Berlin”.

În mediul online au apărut deja și alte semnalări ale unor bârlădeni plecați în Italia și Olanda, care declară că s-au prezentat la unitățile spitalicești din țările respective, având aceleași simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat înainte de plecarea din Bârlad prăjituri de la cofetăria mai sus menționată.

În cursul zilei de astăzi DSVSA va face public raportul prinvind neregulile găsite care au dus la suspendarea activității cofetăriei „Berlin”.


Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de BDB News.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background