Condamnat în România, își va executa pedeapsa în Italia

Written by on aprilie 3, 2016

Un tânăr din Bârlad, condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare de o instanță din România, își va executa pedeapsa într-o închisoare din Italia.

Pe 26 ianuarie a.c., David Bojian (23 de ani) din Bârlad, a fost arestat în Italia în baza unui mandat de arestare european emis de către autoritățile din România. David B. fusese condamnat  de Judecătoria Bârlad în februarie 2014, la 2 ani și 8 luni de închisoare, pentru conducere fără permis. Imediat după emiterea mandatului de executare, bârlădeanul de 23 de ani a plecat la rude în Italia.

După ce a fost arestat în Italia, David Bojian a cerut să-și execute pedeapsa emisă de autoritățile române într-un penitenciar italian. Curtea de Apel din Palermo a decis după cinci termene de judecată că pedeaspsa de 2 ani și 8 luni, poate fi executată pe teritoriul italian și din motivul că fapta pentru care David Bojian este condamnat în România, este sancționată ca infracțiune și de legislația italiană.

Până la aflarea deciziei Curții de Apel din Palermo, David Bojian s-a aflat în arest domiciliar în localitatea Marsala (Sicilia).Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background