Confiscări și amenzi: material lemnos fără acte de proveniență, depistat de polițiști

Written by on November 1, 2015

Polițiștii de ordine publică au desfășurat în această perioadă activităţi pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, precum şi a faptelor ilegale asociate  transportului şi comercializării materialului lemnos.

Pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, polițiștii au efectuat în această săptămână  35 de controale în fondul forestier, în piețe și târguri, precum și acțiuni de verificarea a circulației materialului lemnos pe drumurile publice, modul de folosire a documentelor de transport și a documentelor justificative de proveniență a materialului lemnos.

„Acţiunile au fost coordonate de poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, iar la activităţi au participat poliţişti ai secțiilor de poliție rurală, posturilor de poliție comunale și Biroului de Ordine Publică Bârlad.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 76 de contravenții pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.890 de lei, 14 dintre acestea fiind aplicate în baza prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, a precizat Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al IPJV.


Pe raza comunei Zăpodeni,  polițiștii au depistat un tânăr, în vârstă de 29 ani, din comuna Dănești, care transporta cu un vehicul cu tracțiune animală cherestea fără a deține documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos. Împotriva acestuia a fost luată măsura sancționării contravenționale, iar materialul lemnos a  fost ridicat în vederea confiscării.


Polițiștii au identificat pe raza comunei Codăești patru persoane  care au tăiat în mod ilegal 20 arbori de esență salcâm din plantația aparținând A.N.I.F. Alte două persoane au fost identificate pe raza comunei Gherghești în timp ce transportau lemn de foc, fără a deține documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos. În ambele cazuri, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010.


Polițiști din cadrul Poliției orașului Murgeni au depistat în flagrant două persoane care furau material lemnos din pădurea aflată pe raza localității Cârja, suburbie a orașului Murgeni. Materialul lemnos și vehiculul cu tracțiune animală folosit pentru transport au fost ridicate și lăsate în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Epureni.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background