Controale ale poliției în şcoli şi baruri, 54 de elevi depistaţi absenţi de la ore

Written by on mai 27, 2015

Polițiștii vasluieni au acţionat, la începutul acestei săptămâni, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar. De asemenea, au efectuat verificări la agenţii economici amplasaţi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar din județ. 

În zilele de 25 și 26 mai a.c., poliţiştii din structurile de ordine publică au desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal, a încălcărilor prevederilor legale privind protecţia consumatorului la unităţile de alimentaţie publică din vecinătatea şcolilor, a absenteismului şcolar, precum și pentru prevenirea infracţiunilor în incinta unităţilor de învăţământ, în special a celor de furt (telefoane mobile, bani, din sălile de curs, săli de sport, internate).                                                                                                    

Poliţiştii au efectuat controale la 164 de societăţi comerciale din zona adiacentă unităţilor de învăţământ din județul Vaslui, în special cele care au ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare. De asemenea, au fost verificate locurile şi zonele situate în apropierea unităţilor de învăţământ (baruri, cafenele, săli de biliard, parcuri, săli de joc), pentru identificarea elevilor care absentează de la orele de curs.

În urma controalelor şi verificărilor, polițiștii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 8.000 de lei (3 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 26 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 16 la alte acte normative).

Au fost identificaţi 54 de elevi care frecventau barurile şi cafenelele sau care se aflau în apropierea unităților de învățământ, absentând de la orele de curs.

„Polițiștii au avut și întâlniri cu elevii de la mai multe licee şi şcoli gimnaziale, atât din mediul urban cât şi din mediul rural. În cadrul acestor întâlniri, au fost abordate mai multe teme de discuție, polițiștii adresând sfaturi legate de modalitatea de prevenire a furturilor și tâlhăriilor, dar și a comportamentelor violente. Elevii au fost informați cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru prevenirea infracţiunilor, fiind sfătuiți să nu se laude cu banii, bunurile sau alte valori pe care le dețin”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background