Copiii, ajutoare de nădejde pentru Moș Crăciun

Written by on decembrie 20, 2016

Şcoala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu” din Bârlad coordonează proiectul educaţional „Să fim mai buni de sărbători, realizat în parteneriat cu şcolile „Manolache Costache Epureanu”, „George Tutoveanu” şi „Vasile Pârvan”, precum şi cu Liceul „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” şi Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.

Iniţiativa îşi propune ca, în pragul sărbătorilor de iarnă, cei implicaţi să vină în ajutorul lui Moş Crăciun, oferind cadouri copiilor din medii defavorizate. Nu mai puţin de 180 de elevi şi liceeni din Bârlad, coordonaţi de învăţători şi profesori, au contribuit la pregătirea a mai mult de 70 de pachete cu cadouri pentru copiii sărmani.

„Obiectivul general al proiectului este educarea tinerilor în spiritul responsabilităţii, înţelegerii semenilor, al ajutorului pe care trebuie să-l acordăm ca dovadă că suntem înzestraţi cu inteligenţă, bunătate, empatie şi sentimente. Astfel, elevii îşi vor dezvolta abilităţile de a dărui şi colecta, de socializare şi de lucru în echipa, dar vor accepta, de asemenea, diversitatea, nondiscriminarea şi interculturalitatea. Proiectul vine în întâmpinarea nevoii de instruire şi canalizare a abilităţilor elevilor de a se implica activ în dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc. Voluntariatul poate rezolva problemele societăţii şi schimba percepţii, important este să dea cineva un exemplu, să facă primul pas. Iar când copiii sunt cei care fac asta, este sigur că lucrurile se vor schimba în bine. Mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil ca sărbătorile din această iarnă să aducă un zâmbet pe chipurile mai multor copii”, ne-a declarat profesorul Ionel Dumitraşc, directorul Şcolii „Principesa Elena Bibescu”, coordonatorul proiectului.

Pentru că s-au implicat mai mulţi elevi decât se preconizase iniţial, campania va continua până miercuri, 21 decembrie, urmând ca şi alţi copii sărmani să primească pachete de Crăciun.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background