Daniel Olteanu, deputatul „facebook”

Written by on March 1, 2018

Cine s-a gândit vreodată la cât de istovitoare este „meseria” de deputat? Nu e deloc simplu să te plimbi și din când în când, să te mai prefaci că ești prezent alături (la bine și la rău!) de cei care te-au votat. Din câte se pare, Bârladul n-are noroc deplin nici la reprezentarea în Parlament.

Limbaj de lemn. Plus promovări plătite pe facebook, care te invadează până la intoxicare. Așa înțelege deputatul Daniel Olteanu, să-i reprezinte pe bârlădeni. Mesajele, unele pline de conținut politic, nu induc nici o stare. Aceleași subiecte, reluate periodic, îmbrăcate sub altă formă, puțin cosmetizate. Aceleași de vreo 10-15 ani, dacă nu mai mult… Șoseaua de centură, locurile de muncă, sărăcia din zonă… Nimic în plus. Și toate acestea, „îngrămădite” pe o pagină de facebook, de unde (tot periodic) sunt „împinse” contra-cost sub nasul utilizatorilor. Și cititorilor, prin aparițiile plătite în edițiile tipărite ale ziarelor locale (una din practicile absolut firești de autofinanțare pentru publicații).

Desigur, totul este un „portofoliu” pentru următoarele alegeri, când „catindatul” va ieși și își va prezenta activitatea sa din ultimii patru ani. Și va ține discursuri de campanie în care se va bate cu pumnul în piept la cât de prezent a fost el în ochii alegătorilor. În mediul virtual. Că pe stradă nu l-a văzut nimeni.

Un deputat ar trebui să păstreze legătura cu cetățenii. Nu numai cu cei care l-au votat, pentru ca o dată ajuns în funcție, îi reprezintă pe toți. Și nu doar prin mesaje „sponsorizate” pe facebook. Canalele de informare sunt diverse și acoperă segmente bine delimitate. Unde facebook-ul nu ajunge, își face loc ziarul. Și ziarul la rândul său, e completat de televiziune. Și tot așa. Lucruri pe care, se pare, deputatul nu le vede. Nici n-are cum, probabil biroul său e mai sus decât linia orizontului.

Până și neîmblânzitul deputat Bichineț sau cel cunoscut drept „băiatul cu rucsacul” – deputatul Mihai Botez, au mai multă deschidere către populație. Periodic, sau la subiectele sensibile care privesc societatea civilă, cei doi ies în conferințe și privesc alegătorii în față. Și au și facebook. Dar nu intoxică.

La Primărie, din mai mulți candidați, ne-am pricopsit cu unul. În Parlament, din foarte mulți, doar pe unii i-a lovit norocul. Ne vedem peste trei ani.


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background