„Din inimă de copil” – Cunoașterea necesităților copiilor cu sindrom Down

Written by on martie 21, 2017

Marți – 21 martie, un grup de 14 copii însoțiți de părinți și asistentele sociale de la Complexul de Servicii Comunitare nr.1 Barlad și 15 copii de la Școala Gimnazială „Stroe S.Belloescu” Bârlad, au participat la activitatea „Astăzi este sărbătoare” – din cadrul proiectului S.N.A.C. „Din inimă de copil”.

Proiectul a avut ca obiective cunoașterea necesităților copiilor cu sindrom Down, dezvoltarea empatiei, estomparea comportamentelor nepotrivite ale copiilor din școlile de masă.. S-a urmărit realizarea includerii si implicării atât in activități proiectate cât și în activități cultural artistice a tuturor copiilor.

Această activitate a debutat printr-un moment artistic realizat de corul școlii, sub atenta coordonare a profesorului, apoi a urmat un moment de teatru/ joc de rol, iar la final ca activitate creativă, copiii celor două instituții partenere au realizat pe pânză „Mânuțele prieteniei”, în încheierea activității, voluntarii Școlii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu” Bârlad au invitat toți copiii si părinții acestora să sărbătorească impreună Ziua Mondială a copilului cu Sindrom Down, oferind tortul festiv la plecare, în fața școlii toți au înălțat baloane colorate.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background