Directorul Vasile Ciochină acuzat A.N.I. de conflict de interese

Written by on noiembrie 3, 2016

Conflict de interese penal – CIOCHINĂ VASILE, director al Direcției Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor din cadrul Primăriei municipiului Bârlad, județul Vaslui.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către CIOCHINĂ VASILE, director al Direcției Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor din cadrul Primăriei municipiului Bârlad, județul Vaslui.

În calitate de director al Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor din cadrul Primăriei municipiului Bârlad, CIOCHINĂ VASILE a aprobat și a semnat documente (72 note de fundamentare și 37 de comenzi/note de comandă), în baza cărora Direcția pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor a achiziționat produse de la S.C. Gecco Com S.R.L. (societate în cadrul căreia acesta a deținut funcția de contabil în perioada 01 septembrie 2005 — 02 decembrie 2013) în cuantum de 131.468, 64 Lei.

Ulterior, persoana evaluată a semnat în calitate de director și documentele privind achitarea facturilor emise de S.C. Gecco Com S.R.L. (61 ordine de plată și 12 dispoziții de plată).

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către CIOCHINĂ VASILE a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia ‘Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică’.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare”, se arată în comunicatul remis de Agenția Națională de Integritate.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține BunăDimineațaBârlad pe Facebook cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background