Doi frați-spărgători din Podeni, identificați de polițiști. Unul dintre ei a fost arestat preventiv

Written by on august 28, 2016

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Bârlad au reținut doi frați, în vârstă de 25, respectiv 16 ani, din municipiul Bârlad, aceștia fiind cercetați pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt, cu un prejudiciu de aproximativ 20.000 lei.

Cea mai recentă faptă a fost sesizată în luna iulie a.c. de o femeie, în vârstă de 45 ani, din municipiul Bârlad. Aceasta parcase autoturismul pe strada Traian, din municipiul Bârlad, în fața unui magazin, iar persoane necunoscute au spart geamul de la portiera dreapta față și au furat poșeta în care avea 200 lei, un telefon mobil și documente personale. Valoare totală a prejudiciului cauzat prin comiterea acestei fapte a fost de aproximativ 1.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad a rezultat faptul că infracțiunea ar fi fost comisă de Silion Liviu, în vârstă de 25 ani, din municipiul Bârlad, împreună cu un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Bârlad. Din investigațiile efectuate de către polițiști a rezultat faptul că Silion Liviu este bănuit de comiterea a încă 4 infracțiuni de furt, în perioada martie –aprilie a.c., din care 2 din autovehicule, una din locuință și una de pe strada.

Infracțiunea de furt din locuință a fost săvârșită în luna februarie a.c, iar la comiterea faptei ar fi participat și fratele lui Liviu Silion, în vârstă de 16 ani și un alt minor, de 16 ani. De asemenea, fratele lui Liviu S. este cercetat pentru comiterea altor 3 infracțiuni de furt (din locuință, din autovehicul și de pe câmp).

Prejudiciul total cauzat prin comiterea infracțiunilor de furt este de aproximativ 20.000 lei.

Față de Silion Liviu și fratele acestuia, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au luat măsura reținerii pentru 24 ore, aceștia fiind prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Față de minorul, în vârstă de 16 ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

Silion Liviu a fost prezentat la Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile. Celelalte persoane bănuite că au participat la comiterea infracțiunilor de furt sunt cercetate de către polițiștii de investigații criminale în stare de libertate.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background