Dosare penale pentru conducere fără permis sau în stare de ebrietate

Written by on octombrie 8, 2015

Poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile Codului Penal pe numele a cinci persoane care se deplasau cu autoturismele pe drumurile publice deşi consumase anterior băuturi alcoolice sau nu îndeplineau condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Poliţiştii Biroului Rutier Vaslui, efectuând serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, l-au identificat pe raza municipiul Vaslui, pe Constantin S., de 56 de ani, din municipiul Vaslui. Acesta se deplasa cu autoturismul pe strada Ştefan cel Mare, deşi anterior consumase băuturi alcoolice.

Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgență Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 7 Banca, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au procedat la oprirea regulamentară a unui conducător auto care se deplasa cu autoturismul pe raza satului Viişoara. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind Vasile B., de 60 ani, din comuna Viişoara. Deoarece acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Vasile B. a fost condus la Spitalul municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


De asemenea, poliţiştii Biroului Drumuri Naționale și Europene Vaslui l-au identificat în trafic, pe D.N 24 B, în apropierea municipiului Huşi, pe Petrică M., de 36 de ani, din municipiul Huşi care s-a urcat la volanul autoturismului deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testare bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Lui M. Petrică i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Marcel B., de 33 de ani, din municipiul Huşi a fost identificat în trafic de poliţiştii Biroului Rutier Huşi în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Anton Sîrbu din municipiul Huşi. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, la Spitalul municipal Huși.


Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Negreşti, efectuând serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic a lui Ioan H., de 62 ani, din municipiul Vaslui, care se deplasa cu un moped pe drumul comunal din satul Vovrieşti, comuna Băceşti.

În urma verificărilor în baza de date privind deţinătorii de permise auto s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult, s-a constatat faptul că mopedul condus de bărbat nu era înregistrat.


„Pe numele tuturor peroanelor identificate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a precizat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJV.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background