UPDATE. Dosarul E-on: patroni suspecți de furt de energie electrică

Written by on September 17, 2015

UPDATE. Decizie favorabilă pentru cei opt reținuți care au răsuflat ușurați, după ce Judecătoria Bârlad a respins cererea procurorilor a măsurii arestului preventiv.

Pentru șapte dintre suspecți s-a dispus însă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către procurori.


ȘTIRE INIȚIALĂ: Noi rețineri în dosarul ce vizează furtul de energie electrică, în care sunt implicați mai mulți angajați dar și nume grele din rândul patronilor din Bârlad.

După audieri maraton, anchetatorii au emis ordonanțe de reținere pe numele a opt persoane, printre care și doi patroni din Bârlad, care se pare că „beneficiau de anumite facilități” menite să le scadă facturile la respectivele societăți comerciale. Practic, prin artificii tehnice, angajații E-On reușeau să „piardă” urma consumului initial prin înlocuirea contorilor sau chiar prin racorduri ilegale în rețeaua de distribuție. Metodele variau în funcție de locația  societății comerciale unde modificau sistemul de distribuție sau chiar citeau în mod eronat indexul de consum.

O binecunoscută locație a unui club din Bârlad și un lanț de magazine unde se comercializau produse de patiserie sub numele unei francize celebre, fac parte din societățile comerciale unde angajații E-On „reglau” consumul de energie electrică.

Joi seară, pe 17 septembrie a.c., toți cei opt suspecți au fost prezentați în fața unui magistrat de la Judecătoria Bârlad cu propunerea măsurii de arestare preventivă.

Ședința s-a amânat pentru vineri dimineață, în cursul nopții fiind eliberați pe rând toți cei opt suspecți, în funcție de expirarea orei la care s-a emis ordonanța de reținere de 24 de ore.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background