Evenimente importante în Praga la finalul anului 2017

Written by on noiembrie 27, 2017

Sfârșitul anului 2017 se apropie și cel mai probabil unii dintre voi doresc să-și petreacă câteva zile departe de rutina cotidiană. De aceea, am realizat acest articol pentru a vă prezenta câteva evenimente interesante ce au loc înt-o locație nu foarte îndepărtată, dar foarte plăcută.

Cu o populație de peste 1,2 milioane de oameni, Praga este cel mai mare oraș din Republica Cehă dar și un punct fierbinte din punct de vedere cultural și istoric.

Din cauza naturii sale istorice și culturale, orașul găzduiește în mod frecvent evenimente ce pot fi captivante pentru cei cu gusturi mai rafinate.

De exemplu, pe data de 25 noiembrie, are loc un concert intitulat The Best of Czech and World Music ce va avea loc la St. Martin in the Wall. Pasionații de muzică clasică pot auzi acolo capodopere realizate de marii compozitori ai istoriei precum: Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach și mulți alții.

Tot la finalul lunii noiembrie are loc o expoziție de fotografii, intitulată Czech Press Photo. În acest an are loc cea de-a 23-a ediție a expoziției ce prezintă această prestigioasă competiție fotografică. Prima prisma fotografilor cehi și slovaci a devenit un eveniment autentic în ultimii ani. Acest eveniment oferă oportunitatea fotografilor de a expune ceea ce din diverse motive nu a fost publicat în presă. De aceea se mai spune că expoziția sprijină fotojurnalismul ca o unealtă a întelegerii și cunoștințelor umane.

Ediția de toamnă a Săptămânii de design are de asemenea loc în perioada următoare și reprezintă un alt eveniment ce atrage atenția pasionaților de acest domeniu. Acest mare showroom a devenit o atracție pentru distinșii dar și tinerii designeri cehi și străini. Camere pline cu articole vestimentare din Suedia, Belgia și Italia vor încerca să impresioneze vizitatorii prin splendoarea lor.

După ce am vorbit despre haine e timpul să vorbim și de mâncare. Donut Shop din Praga este locul under oamenii pasionați de gogoși și cafea se pot întâlni pentru a socializa. Chiar dacă e vorba de un conținut ridicat de calorii, gustul gogoșilor proaspete amestecat cu o gamă de mirosuri interesante merită cu siguranță încercate.

Săptămâna japoneză, festivalul international de Crăciun dar și competiția PokerStars sunt alte evenimente de care vă puteți bucura în Praga.

Concluzionând, Praga iese în evidență prin foarte multe aspecte. Conform celor de la Cartea Recordurilor, în Praga întâlnim cel mai mare castel din lume, ce datează din secolul al nouălea. De asemenea orașul are o cotă impresionantă când vine vorba de localuri, dar și de producția de bere. În jur de 97% din berea specifică Cehiei este în stilul Pilsner, un brand din Praga.

Este un centru cultural important, găzduind festivale internaționale de muzică în mod regulat, evenimente ce datează din 1946, fiind organizate în onoarea înființării Filarmonicii din Cehia.

Acestea fiind spuse, evenimentele din Praga de la finalul acestui an sunt variate și se potrivesc pentru toți cei care doresc să viziteze un loc interesant, diferit de țara noastră, dar în același timp, nu foarte îndepărtat și accesibil tuturor oamenilor. 


Cotidian online din Bârlad! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background