Expoziție de instrumente optice folosite în astronomie

Written by on octombrie 5, 2015

Sâmbătă 10 octombrie 2015, ora 11.30, Observatorul Astronomic al Muzeului Vasile Pârvan din Bârlad, va organiza în premieră o expoziţie de instrumente optice folosite în astronomie.

Activitatea va avea loc la sediul central din strada Vasile Pârvan, nr. 1.

Conferinţa şi vernisajul expoziţiei se va desfăşura cu prilejul Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic ce are loc în fiecare an în perioada 04 – 10 octombrie, dar şi cu ocazia aniversării a cinci ani de la înfiinţarea Astroclubului Perseus – cel mai important program educaţional pe domeniul astronomiei din cadrul instituţiei noastre.

„La această activitate o să îl avem ca invitat special pe Ovidiu Tercu, muzeograf al Planetariului şi Observatorului Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. De asemenea, coordonatorul Astroclubului „Călin Popovici” din Galaţi.

Doresc să mai precizez că în ziua conferinţei din 10 octombrie, o să organizăm şi observaţii solare, cu un instrument special pentru Soare: Coronado P.S.T. O să ne întâlnim mai devreme de începerea activităţii, la ora 10.00pe platoul din faţa teatrului „Victor Ion Popa”, a menționat Dumitru Ciprian Vântdevară, muzeograf al Planetariului și Observatoriului Astronomic din Bârlad.

           

Intrarea va fi liberă!Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background