Familie traficantă de etnobotanice din Bârlad, reținută de D.I.I.C.O.T.

Written by on June 1, 2016

Un grup infracţional format din șapte membrii ai unei familii din municipiul Bârlad care comercializau produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, fără drept, a fost destructurat de poliţiştii antidrog sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au probat activitatea infracțională a șapte persoane, cu vârste cuprinse între 15 ani și 62 ani  ani, toți membrii unei familii din municipiul Bârlad. Aceste persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, fără a deține autorizație, în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat.

„În ziua de 1 iunie a.c., în baza autorizaţiei emise de Tribunalul Vaslui poliţiştii antidrog au efectuat o percheziţie domiciliară la locuința suspecților, cele 7 persoane cercetate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui pentru audieri.

În urma percheziției, poliţiştii au ridicat 3.222 lei și 500 Euro, precum și  13,5 g substanțe etnobotanice, ce urmează a fi supuse unei expertize tehnico-științifice.

Pe timpul efectuării percheziției, la locuința respectivă s-au prezentat 6 persoane care intenționau să achiziționeze substanțe interzise, acestea fiind conduse de către polițiști la  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui.

În  fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2016, membrii familiei  ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, în scopul comercializării substanțelor cu efecte psihoactive. Unul dintre ei avea rolul de aprovizionare cu substanțe etnobotanice, acestea fiind comercializate pe raza municipiului Bârlad, în mod direct sau prin intermediul unor minori cu vârste sub 14 ani. Activitatea a fost desfășurată în mod continuu, până în prezent, iar consumatorii erau, în special, tineri din municipiul Bârlad”, se arată în comunicatul remis de IPJ Vaslui.

La finalizarea audierilor vor fi dispuse măsurile legale față de persoanele cercetate.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background