Fără evenimente în minivacanța de 1 Mai

Written by on mai 4, 2015

Poliţiştii vasluieni au acţionat în minivacanța din perioada 01-03 mai a.c. pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi apărarea patrimoniului public şi privat, în localităţile urbane şi rurale. De asemenea, au acționat în zonele în care s-au desfăşurat manifestări cultural – artistice, în vederea preîntâmpinării producerii de evenimente negative.

În această perioadă, peste 150 de poliţişti  din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au acţionat, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele de agrement şi în care se desfăşoară manifestări publice.

Dispozitivul suplimentar care a asigurat ordinea şi liniştea publică pe perioada minivacanței a fost constituit din poliţişti de la ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi, substanţe periculoase şi acţiuni speciale.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

„În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii vasluieni au constatat 24  infracţiuni, dintre care 7 în flagrant. De asemenea, aceștia au aplicat 895 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri la regimul circulaţiei rutiere (672 sancțiuni), pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (130 sancțiuni) și pentru efectuarea de activități comerciale ilicite (19 sancțiuni).

Din fericire, în perioada menționată, pe drumurile publice din județul Vaslui nu s-a produs niciun accident grav de circulație.

Polițiștii rutieri au întocmit dosare penale pe numele a 4 persoane, depistate în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși încălcau astfel prevederile prevăzute prin lege. În urma testărilor alcoolscopice efectuate cu aparatul alcooltest, cea mai mare valoare obținută a fost în cazul unui conducător auto în vârstă de 44 ani, din municipiul Vaslui, fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat reprezentnații IPJ Vaslui.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background