FOTO. Cultură de cannabis descoperită la Vinderei

Written by on octombrie 5, 2015

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T din Vaslui au depistat doi bărbați, bănuiți de trafic de minori și trafic de droguri de risc. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale  – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui au efectuat 3 percheziții și au pus în executare 2 mandate de aducere, emise pe numele a 2 bărbați, bănuiți de trafic de minori și trafic de droguri de risc.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„În fapt, s-a stabilit că, unul dintre bărbați ar fi procurat, în timpul unei deplasări în Spania, mai multe semințe de cannabis, iar în perioada mai – iunie 2015, împreună cu un alt bănuit,  ar fi înființat o cultură outdoor de plante de cannabis, în curtea unui imobil din comuna Vinderei, județul Vaslui. 

Plantele de cannabis urmau a fi tăiate și a fi supuse unui proces de uscare și ulterior vândute de către cei doi.

De asemenea, în sarcina unuia dintre bărbați a mai fost reținută săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, constând în aceea că, din luna iulie a.c. și până în prezent, ar fi recrutat și exploatat  sexual o minoră. Victima era exploatată sexual în diferite locații din Bârlad și Berești”, a precizat Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al IPJV.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate de la locuința unuia dintre bărbați, 14,65 de kilograme de plante de cannabis, în stare naturală.

Cei doi bărbați, Tudorel Bîgu și Petrică Crăciun, au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost prezentați Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistrații vasluieni au admis cererea.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui  și  luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui. Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background