Fraudă cu fonduri europene: un director de la Transmir, trimis în judecată

Written by on septembrie 7, 2016

Procurorii DNA Iași au dispus trimiterea în judecată pentru fraudă cu fonduri europene,a firmei regelui asfaltului din județul Vaslui, S.C. Transmir S.R.L. . Un director tehnic al firmei respective este bănuit că ar fi falsificat mai multe înscrisuri.

În anul 2010, Consiliul Județean Vaslui a derulat proiectul cu finanțare europeană „Reabilitare și modernizare drum județean”, proiect executat de S.C. Transmir S.R.L. . Directorul tehnic de la acea vreme, este bănuit de procurorii DNA că a „umflat” în mod deliberat valoarea materialelor achiziționate folosite în proiectul respectiv.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În luna aprilie 2010 și în luna august 2010, inculpatul Plăcintă Adrian, acționând în numele persoanei juridice S.C. Transmir S.R.L., a întocmit cu prilejul derulării proiectului cu finanțare europeană „Reabilitare și modernizare drum județean”, încheiat între S.C. Transmir S.R.L. și Consiliul Județean Vaslui, documente conținând mențiuni false cu privire la valoarea de achiziție a materialelor folosite în cadrul proiectului.

În realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 22.03.2010 – 16.04.2010, inculpatul Plăcintă Adrian a determinat un angajat din cadrul S.C. Transmir S.R.L. să întocmească mai multe documente ce conțin mențiuni false.

Documentele respective au fost depuse de către inculpatul Plăcintă Adrian la Consiliul Județean Vaslui, iar funcționarii implicați în proiect le-au folosit ulterior, fără vinovăție, ca anexe la cererile de rambursare, acesta obținând pe nedrept suma totală de 1.047.073,49 lei, reprezentând fonduri europene.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management în cadrul proiectului, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.047.073,49 lei, sumă eliberată către beneficiarul finanțării, iar Consiliul Județean Vaslui s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 17.495,57 lei, reprezentând contravaloarea contribuției de 2 % din valoarea proiectului.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților Plăcintă Adrian și S.C. Transmir S.R.L., până la concurența sumei de 1.047.073,49 lei.”

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background