Gest neinspirat: artificii după un marș de comemorare

Written by on noiembrie 4, 2015

Miercuri 4 noiembrie, aproximativ 400 de tineri din Bârlad, marea lor majoritate fiind elevi, și-au dat întâlnire pe platoul din centrul orașului, pentru a aprinde lumânări în memoria victimelor decedate în clubul Colectiv.

Tinerii s-au anunțat pe rețele de socializare și s-au adunat pe platoul de lângă biserica Domneasca, unde au aprins lumânări în memoria celor care au ars de vii în clubul Colectiv din București. De aici, au pornit într-un marș până la Cerbul de Aur, scandând pe tot traseul „Ieșiți din casă dacă vă pasă!”. În intersecția mai sus amintită, tinerii protestatari au traversat strada și au pornit înapoi spre centru, de unde și-au continuat marșul până în zona Grădinii Publice, revenind apoi în fața Primăriei Bârlad, unde au continuat scandările împotriva sistemului.

Aproape de finalul protestului, din imediata vecinătate a bisericii Domneasca, au început să se înalțe artificii, stârnind rumoare în rândul unora dintre participanți. Un mic grup de tineri aflat pe trotuarul din fața primăriei era în total dezacord cu spectacolul pirotehnic: „Oamenii ăia din Colectiv au murit din cauza artificiilor și noi acum le admirăm? Nu e normal, mai bine aruncau cu flori sau lampioane, dar nu focuri de artificii…”, ne-a spus unul dintre tineri.

Cert e că, cel care a pus artificiile a dispărut imediat după ce le-a aprins. Organizatorii spun că și ei au fost luați prin surprindere și că nu aveau cunoștință despre un asemenea spectacol pirotehnic.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background