Hoți prinși în flagrant

Written by on aprilie 28, 2015

În urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală 1 şi 2 Vaslui în noaptea de 25 spre 26 aprilie a.c., au fost depistaţi în flagrant 3 tineri care au sustras bunuri din incinta unei societăţi comerciale din comuna Pungeşti.

Instanța a emis pe numele a doi dintre ei mandate de arestare preventivă.

Bogdan F., în vârstă de 26 ani, din comuna Văleni, a fost depistat de poliţişti pe strada Traian, din municipiul Vaslui, în timp ce conducea un autovehicul în care transporta 10 butelii cu gaz metan sustrase de la o societate comercială cu punct de lucru în comuna Pungeşti. În autovehiculul respectiv se mai aflau Dumitru D., de 21 ani şi Paul V., în vârstă de 17 ani, ambii din comuna Văleni. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că Bogdan F. nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii au stabilit faptul că în lunile martie şi aprilie 2015, F. Bogdan şi D. Dumitru au pătruns fără drept în două locuinţe din comuna Soleşti, de unde au sustras bunuri în valoare de peste 90.000 lei (obiecte electronice, obiecte de îmbrăcăminte, unelte electrice). Polițiștii au recuperat bunurile sustrase în proporție de 70%, de la persoanele la care au fost vândute de tineri. 

De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că F. Bogdan este bănuit şi de comiterea altor trei infracţiuni de furt din societăţi comerciale din comuna Laza, în perioada ianuarie –martie 2015. Prejudiciul cauzat prin comiterea acestor fapte este de aproximativ 6.700 lei, reprezentând contravaloarea a 36 butelii de aragaz. Bunurile sustrase au fost vândute, iar până în prezent polițiștii au recuperat 26 de butelii.

„F. Bogdan şi D. Dumitru au fost reţinuți de poliţişti pentru o perioadă de 24 ore, ulterior fiind prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor  de furt calificat și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la comiterea infracțiunilor de furt, dar și pentru recuperarea întregului prejudiciu.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background