„Înapoi în viitor”, varianta bârlădeană!

Written by on decembrie 23, 2015

Fanii seriei din anii 80 – „Înapoi în viitor” vor fi invidioși pe un tânăr din Bârlad care a reușit performanța de a „călători” în timp și de a aduce înapoi un bon de parcare datat zilei precedente în care a primit somație de amendă.

Miercuri 23 decembrie 2015, Adi Geman (34 de ani) din Bârlad și-a parcat autoturismul proprietate personală în vecinătatea mai noii clădiri al centrului SPA. Mare i-a fost surpriza după aproximativ 30 de minute, să găsească pe parbriz o somație de amendă în valoare de 300 de lei pentru că își lăsase mașina într-o parcare cu plată. Valoarea acestei amenzi a fost stabilită într-o ședintă a Consiliului Local încă din luna iunie.

În somația găsită (FOTO JOS) pe parbriz se specifica clar că: „Amenda aplicată corectiv poate fi anulată prin achitarea unui tichet de parcare reprezentând contravaloarea a 8 ore de parcare, în maximum 8 ore de la data și ora menționate mai sus.” (n.r. – contravaloarea unei ore de parcare este de 1 leu)

Șoferul, care practic uitase că în zona respectivă există parcare cu plată, a încercat să-și „repare” greșeala față de oamenii legii, achitând cele 8 ore de parcare. A mers la parcometru și aici a avut surpriza vieții: tichetul de parcare era datat cu data de a doua zi (24 decembrie 2015) și „condamnat”  în acest mod la amenda de 300 de lei.

„ Astăzi am găsit in geamul de la masină, pentru jumătate de oră staționare, un plic cu un avertisment. M-am dus repede la dispozitiv sa plătesc cei 8 lei si mă trezesc că tichetul a fost eliberat cu data de mâine, ca să primesc amenda acasă. Erau in jur de 20 de masini care aveau plicul pe parbriz, sper că nu sunt singurul care a observat data de pe tichet”, a precizat Adi Geman.

Cu siguranță nu este vorba de călătorie în timp, ci mai degrabă de o eroare a sistemului montat pe parcometru. Cu toate că eroarea ar fi trebuit observată la timp de către cei care plasau plicurile pe parbrize și astfel se puteau evita neplăcerile cauzate șoferilor. Tânărul de 34 de ani spune că în cazul în care amenda îî va veni acasă, o va contesta în instanță.

În zona dintre Primăria Bârlad și fosta Policlinică Stomatologică au fost montate două parcometre, iar de la 1 noiembrie a.c. toți șoferii care staționează trebuie să plătească taxa de 1 leu/oră. Direcția pentru Administrația Piețelor Parcărilor și Cimitirelor Bârlad speră ca în acest mod, să fluidizeze traficul în zona respectivă.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background