Încă un dosar penal pentru un contrabandist de țigări din Piața Sfântul Ilie

Written by on June 20, 2016

Poliţiştii bârlădeni au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă pe numele unui bărbat, în vârstă de 40 ani, care deținea în vederea comercializării țigarete de proveniență Republica Moldova.

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui au identificat un bărbat, în vârstă de 40 ani, din municipiul Bârlad care deținea în vederea comercializării 1.340 țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă. Acesta a fost depistat într-un local din apropierea Pieței Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanei identificate polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Poliţiştii reamintesc faptul că deţinerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background