Închisoare cu suspendare pentru mama care și-a ars copilul cu fierul de călcat

Written by on martie 6, 2018

Tânăra de 29 de ani, din localitatea Trestiana, care și-a bătut băiețelul în vârstă de 10 ani și pe care l-a ars cu fierul de călcat, a fost condamnată de judecătorii bârlădeni la trei de închisoare cu suspendare.

Incidentul s-a petrecut în luna iulie 2017, când minorul n-a mai suportat chinurile la care era supus chiar de către mama sa și a fugit de acasă, fiind găsit în Stația CFR Bârlad de un trecător, care a anunțat autoritățile văzând starea gravă în care se afla.

Copilul de 10 ani, orfan de tată după ce acesta din urmă s-a sinucis în 2010, a fost crescut mai mult de bunicii paterni și redat ulterior în  grija mamei, după ce acesta din urmă a făcut demersuri către DGASPC Vaslui.

În urma anchetei s-a stabilit că minorul a fost lovit în repetate rânduri și prezenta arsuri de gradul I, acestea provenind de la un fier de călcat. Medicii legiști au mai constatat că băiețelul de 10 ani prezenta și răni „produse cu un obiect ascuțit” (posibil cuțit).

Judecătorii au condamnat-o pe mama minorului, Cristina Vasilica Dănilă, la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea magistrații bârlădeni au stabilit un termen de încercare de patru ani și i-au impus mamei-agresoare un ordin de restricție prin care este obligată să nu se apropie de minor la mai puțin de 100 de metri.

Prin sentința dată de Judecătoria Bârlad, Cristina Vasilica Dănilă a fost decăzută din drepturile părintești și amendată cu 10.000 de lei, fiind obligată totodată la plata a 50.000 de lei cu titlu de daune morale în beneficiul minorului. Pe parcursul termenului de încercare, mama-agresoare este obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunității timp de 120 de zile lucrătoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background