Infracțiuni la regimul circulației rutiere

Written by on September 16, 2015

Poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile Codului Penal pe numele mai multor persoane care se deplasau pe drumurile publice încălcând normele rutiere în vigoare.

– În noaptea de 15/16.09.2015, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul  Poliţiei municipiului Huşi, pe timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au procedat la oprirea regulamentară a unui conducător auto care se deplasa cu autoturismul pe strada 1 Decembrie din municipiul Huşi.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind Andrei C., de 20 ani, domiciliat în comuna Dolheşti, judeţul Iaşi. Deoarece tânărul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Andrei C. a fost condus la Spitalul municipal Huşi unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani).


– Poliţiştii Postului de Poliţie Olteneşti l-au identificat în trafic pe Ionel B., de 50 ani, din comuna Olteneşti. Acesta a fost oprit de poliţişti în timp ce se deplasa pe un moped pe D.J 244 K, având direcţia de mers Olteneşti către Vineţeşti. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în baza de date privind deţinătorii de permise auto s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, poliţiştii Postului de Poliţie Dragomireşti l-au identificat pe Radu I., de 23 ani, din comuna Dragomireşti care se deplasa cu un autoturism pe raza satului Rădeni deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background