Infracțiuni la regimul circulației rutiere

Written by on august 6, 2015

În cursul zilei de ieri, patru persoane au fost identificate în trafic de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, încălcând normele legale în vigoare.

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Negreşti şi Postului de Poliţie Todireşti, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, l-au identificat pe Andrei C., de 19 ani, din comuna Dumeşti care se deplasa pe D.C. 131, pe raza satului Cotic, comuna Todireşti cu un moped neînmatriculat.  Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.


Un alt conducător auto, Traian H., de 30 ani, din municipiul Vaslui, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe D.J 245 A, în localitatea Lipovăţ, a fost oprit pentru control de către poliţişti din cadrul Biroului Rutier Vaslui, care l-au testat cu aparatul alcooltest. Întrucât în urma acestei testării a rezultat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.


Poliţiştii Postului de Poliţie Griviţa, efectuând serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier au procedat la oprirea regulamentară a lui Petru P., de 62 ani, din comuna Griviţa. În urma verificărilor efectuate în baza de date privind deţinătorii de permise auto s-a stabilit faptul că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cărei exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.


De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier și Biroului de Ordine Publică Huși l-au identificat în trafic pe Ionuţ C., de 25 ani, din municipiul Huşi care se deplasa cu autoturismul pe strada Corni din aceeaşi localitate deşi nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background