Infracțiuni rutiere

Written by on aprilie 19, 2015

La sfârşit de săptămână, au fost identificate 3 persoane care s-au urcat la volanul unor autovehicule, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice sau nu îndeplineau condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale în conformitate cu prevederile Codului Penal privind infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

În seara de 18aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Negrești și jandarmii ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui au oprit pentru control un autoturism care circula pe D.N. 15 D. Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Ovidiu L., în vârstă  de 33 ani, din comuna Todirești.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat. În urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele lui Ovidiu L. a fost întocmit dosar penal pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.


Vasile H., în vârstă de 29 ani, domiciliat în municipiul Iași a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Bârlad în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Simila, deși nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru săvârșirea unei contravenții prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 335 din Codul Penal.


 Poliţiştii Biroului Rutier și Poliției Locale Vaslui au oprit pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Vaslui, un autovehicul condus de Adrian B., în vârstă de 26 ani, domiciliat în comuna Muntenii de Sus. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul obţinut a avut valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a precizat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background