Ionel Brătianu, directorul CPRU-CANE Bârlad, cercetat în libertate

Written by on iunie 24, 2016

ACTUALIZARE Ora 14:30.  Judecătorul de Drepturi și Libertăți a respins cererea înaintată de procurori cu privire la aplicarea măsurii arestului preventiv pentru Ionel Brătianu. Pentru ceilalți doi suspecți din dosar s-a dispus arest la domiciliu și control judiciar.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată atât de procurori  cât și de suspecți. Ionel Brătianu a fost dus în arestul IPJ Vaslui, unde va sta până la expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore.

În baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale au dispus reținerea celor trei persoane, acestea fiind prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Împotriva lui Cristian Butnaru, instanța a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile, față de Marian Ghintuială a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, iar față de a treia persoană, Ionel Brătinanu, s-a dispus cercetarea în stare de libertate”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.

Acuzaţiile procurorilor bârlădeni au legătură cu un caz de viol comis în anul 2015, victimă fiind o adolescentă de 17 ani, din comuna Ghergheşti.

 „La sfârșitul lunii aprilie 2015, persoana vătămată, în vârstă de 17 ani, din comuna Ghergheşti, a fost contactată în numeroase rânduri de la un număr de apel necunoscut.

Deși inițial nu a răspuns acestor apeluri, pentru a se lamuri cu privire la aceste insistente, la data de 29 aprilie 2015, a acceptat sa poarte o convorbire cu aceasta persoană- identificat in persoana inculpatul Butnaru Cristian care insista să o determine pe minoră sa accepte o întâlnire cu el.

Deși a fost refuzat, inculpatul a continuat să o apeleze, de fiecare dată reiterând aceeași idee: de a o determina pe minoră sa accepte o întâlnire. Insistentele au încetat doar la momentul in care persoana vătămată i-a comunicat faptul că va apela la organele de politie în cazul in care bărbatul nu va renunța la atitudinea sa”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Pe 3 mai 2015, Butnaru, spun procurorii, a aflat că adolescenta soseşte in Bârlad, va ajunge in jurul orei 12.00 si va staționa in zona „Podul Verde” de unde urma să urce in microbuzul către localitatea de domiciliu.

Cei doi suspecți au determinat-o pe minoră să urce într-un taxi și au condus-o la domiciliul unuia dintre ei. Aici, cei doi au lovit-o și au întreținut relații sexuale cu aceasta.

În urma anchetei efectuate, s-a stabilit că unul dintre suspecți avea o relație de prietenie cu șeful CPRU-CANE Bârlad.

Procurorii bârlădeni susțin că Ionel Brătianu, în baza prieteniei cu unul dintre suspecți, ar fi efectuat acțiuni care să inducă organelor de anchetă ideea că fata nu a fost victima unui viol. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă penală.

Cei trei suspecți anchetați în dosar beneficiază de prezumţia de nevinovăţie (1) Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă. (2) După administrarea întregului probatoriu, orice îndoială în formarea convingerii organelor judiciare se interpretează în favoarea suspectului sau inculpatului.


ACTUALIZARE Ora 11:30. Magistrații de la Judecătoria Bârlad vor decide dacă se impune aplicarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele lui Ionel Brătianu.


ȘTIRE INIȚIALĂ. Șeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat, Ionel Brătianu, a fost reținut de procurori și va fi prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Ionel Brătianu a fost reținut alături de alte două persoane într-un dosar instrumentat de procurorii bârlădeni, în care se face referire la fapte de favorizare a infractorului. El este bănuit că ar fi dat soluții intenționat eronate în calitate de expert judiciar din cadrul unui cabinet privat pe care îl conduce.

Dosarul face referire la fapte care au fost săvârșite în luna mai 2015, într-un apartament din municipiul Bârlad, iar victima este o minoră în vârstă de 17 ani.

„Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a doi bărbați, Cristian Butnaru, în vârstă de 24 ani și Marian Ghintuială, de 49 ani, ambii din municipiul Bârlad. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv tentativă la infracțiunea de viol și complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

În aceeași cauză s-a extins urmărirea penală față de un alt bărbat, Ionel Brătianu – în vârstă de 37 ani, din municipiul Bârlad, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, constând în aceea că în calitate de psiholog a întocmit un raport de expertiză psihologică victimei, în scopul de a îngreuna cercetările în dosarul penal întocmit în cauză”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

„Nu știu nimic în legătură cu motivul pentru care a fost reținut. Am înțeles că este vorba despre favorizarea infractorului, dar nu am primit o confirmare oficială. Dacă este vorba despre această infracțiune, cel mai probabil este ceva legat de activitatea de la cabinetul psihologic pe care îl deține în paralel și nu de activitatea din centru”, a declarat directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Ionel Armeanu Ștefănică.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background