La Bârlad… ca la nimeni! Orașul n-are viceprimar

Written by on ianuarie 24, 2017

Situație inedită la Bârlad, la aproape nouă luni de la alegerile locale când electoratul a decis desemnarea primarului și a celor 21 de consilieri locali. „Chinurile facerii” par a se apropia de final, în această săptămână.

Nici până acum, aleșii celor două partide care își impart mandatele de consilieri (n.r. – câte zece locuri fiecare) plus un loc de consilier independent, nu au căzut de acord în privința unei soluții sau unui compromis politic prin care să desemneze și să aleagă un candidat la funcția de viceprimar al orașului.

Sunt semnale că jocurile politice și negocierile privind funcția de viceprimar al Bârladului par a se fi apropiat de final, după cum susțin surse din rândul partidelor. Rămâne de văzut care grupare politică își va călca pe orgoliu și își va desemna „răzvrătiții de serviciu” însărcinați să voteze tabăra adversă, situație posibilă și convenabilă datorită votului secret, bineînțeles. Pentru că în cazul unui vot devotat partidului, scorul rămâne de zece la zece, decizia finală fiind la Bogdan Sârbu, candidatul independent. Situație absolut deloc convenabilă pentru formațiunile politice aflate la egalitate de scaune în C.L. (Consiliul Local), să „vândă” practic pe nimic mult râvnita funcție.

Cel mai probabil în această săptămână consilierii locali vor avea pe tapet și vor trebui să aleagă dintre cele două nume propuse de fiecare formațiune pentru funcția de viceprimar: Carmen Bularda din partea Partidului Național Liberal și Roxana Miron-Feraru din partea Partidului Social Democrat.

În cazul în care nici PSD și nici PNL nu îl vor convinge pe independentul Bogdan Sârbu să le voteze propriul candidat, cu siguranță se va apela la varianta de rezervă, aceea de compromis și unul sau doi consilieri își vor arunca voturile la îndemnul liderului de partid, spre candidatul advers. Cât despre conținutul compromisului, acesta poate varia în funcție de interesele aleșilor: de la numirile politice în anumite funcții cheie și până la practica concursurilor trucate pentru ocuparea anumitor posturi.

Finalul este așteptat de toți bârlădenii, curioși să vadă dacă după nouă luni de „chinuri”, Consiliul Local este apt să dea naștere unui act de normalitate.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background