Mandate de arestare europene pentru doi bârlădeni suspectați de trafic cu stupefiante

Written by on October 13, 2016

ACTUALIZARE. Judecătorii Curții de Apel Iași au admis vineri după-amiază sesizarea formulată de Tribunalul din Trento, pentru executarea mandatelor de arestare emise în data de 26 septembrie pe numele celor doi bârlădeni. Totodată, Popa Vlad Ionuț și Ovidiu Daniel Ursu au consimțit predarea către autoritățile italiene.

Magistrații ieșeni le-au adus la cunoștință faptele pentru care Tribunalul din Trento a emis mandatele de arestare și că vor fi cercetați pentru participarea în calitate de complici în perioada ianuarie-februarie 2016 la comiterea unui număr de 3 infracțiuni prevăzute de articolul 74 D.P.R. (legea medicamentelor din Italia). Cei doi vor fi escortați în stare de arest și predați autorităților judiciare din peninsulă.


ȘTIRE INIȚIALĂ. Doi bârlădeni au fost ținta perchezițiilor procurorilor DIICOT, în cursul zilei de joi – 13 octombrie, suspectați fiind că fac parte dintr-o grupare  care expedia ilegal în Italia medicamente cu acțiune de dopaj și stupefiante active, destinate sportivilor.

Concomitent, procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au efectuat joi percheziții în județele Dâmbovița, Vaslui, Arad, Satu-Mare, Ilfov și în București. Acțiunea a avut loc în baza unei cereri de comisie rogatorie formulată de către autoritățile judiciare din Italia.

Ovidiu Daniel Ursu (42 de ani) și Vlad Ionuț Popa (24 de ani), ambii din Bârlad, au fost obiectul acțiunii procurorilor DIICOT într-o anchetă coordonată de autoritățile judiciare ale Parchetului din Trento (Italia), acolo unde sunt suspecți că ar fi transportat medicamente cu acțiune de dopaj și stupefiante active, destinate sportivilor și persoanelor care frecventează sălile de sport.

Oamenii legii au descins la sediul unei firme de transport, „VladTrans International”, firmă aparținând lui Vlad Ionuț Popa și prin care se suspectează că s-au trimis coletele care conțineau substanțele și medicamentele cu acțiune de dopaj. De asemenea, percheziții au fost efectuate și la alți membri ai familiilor celor doi.

Pe numele celor doi bârlădeni, Ovidiu Daniel Ursu și Vlad Ionuț Popa, autoritățile italiene au emis mandate de arestare europene. Ei au fost reținuți și vor fi prezentați în cursul zilei de astăzi în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Iași, care vor decide dacă vor fi extrădați autorităților italiene.

Procurorii susțin că, în perioada iunie 2015 — aprilie 2016, un grup infracțional organizat format din cetățeni români și șapte persoane de cetățenie italiană au traficat internațional medicamente cu acțiune de dopaj și stupefiante active de diferite tipuri și forme farmaceutice (tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane, gel), acestea fiind importate/expediate în mod ilegal din România și comercializate pe teritoriul Italiei, furnizate în final sportivilor și persoanelor care frecventează sălile de sport.

S-a reținut că activitatea membrilor cu cetățenie română consta în gestionarea unor site-uri de Internet și comercializarea on-line a medicamentelor și a substanțelor ilegale pe care le expediau/transportau în Italia, prin curieri profesionali sau ocazionali.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare, la locuința unuia dintre membri din localitatea Bragadiru a fost găsită o cantitate mare de astfel de substanțe.

În județul Arad, au fost efectuate două percheziții domiciliare, la adrese frecventate de către un alt membru al grupului, pe numele căruia exista mandat european de arestare, fiind găsite substanțe anabolizante.

Autoritățile judiciare din Italia au emis față de cinci membri ai grupului mandate europene de arestare, ce urmează să fie puse în aplicare de autoritățile judiciare competente.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține BunăDimineațaBârlad pe Facebook cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background