Marele campion la șah, Anatoli Karpov, în România

Written by on mai 24, 2016

Marți 24 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița i-au urat bun venit in țara noastră marelui campion mondial la șah Anatoli Karpov.

Deși nu este la prima vizită in România, el susținând in trecut mai multe proiecte de promovare a șahului in țara noastră, prezența campionului mondial in Punctul de Trecere a Frontierei Albita a iscat emoții vii, cu precădere mai tânărului si mai puțin experimentatului, prin comparație, inspectorului principal de politie Ursan Cornel Marius.

Campion național la șah al Ministerului Afacerilor Interne, inspector principal de politie Ursan Cornel Marius, care impărtășește aceeași pasiune pentru sportul minții si convingerea importantei incontestabile a șahului in dezvoltarea copiilor, vădit emoționat, a ținut sa-i facă o primire călduroasă marelui maestru rus, oferindu-i o revista „Frontiera”, editată de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Române și o distincție acordată de Corpul National al Polițiștilor.  Totodată cei doi campioni au făcut câteva mutări pe tabla de șah.

Fostul campion mondial, impresionat de primirea călduroasă făcuta de șahistul Politiei de Frontiera, i-a înmânat colegului nostru o invitație oficială de a participa la simpozionul internațional, pentru care a venit in Romania.

Marele campion mondial Anatoli Karpov va participa, in data de 24 mai  a.c., la Iași la simpozionul internațional ‘Educație prin șah’, ce va fi organizat in Aula Universității Tehnice ‘Gheorghe Asachi’ si va avea ca tema ‘Rolul șahului asupra educației școlarului’.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background