„Meseria, brățară de aur” pentru elevii din Bârlad

Written by on martie 12, 2017

În aceste vremuri tulburi, un grup de elevi din Bârlad demonstrează că încă se mai face carte și că o meserie te poate ajuta să iti câștigi un loc de muncă.

Aceștia au trecut de faza județeana si se pregătesc sa câștige si faza naționala pentru disciplinele din aria curriculară Tehnologii. Cinci liceeni, patru fiind doar de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”- Nicușor Anton  și Alexandru Zaharia s-au calificat la olimpiada de Electronică, automatizări și telecomunicații. Florentina Nicoleta Rășcanu  și Simona Ionela Burcă  s-au calificat la domeniul Industrie textilă și pielărie, sub îndrumarea profesorilor Gabriela Bujoreanu, Teodora Ibănescu, Cristina Negru, Costeluș Aghion și Siveria Ioniță.

Ana-Maria Arsene este olimpică pe care o găsim  la Liceul Tehnologic „Petru Rareș”. Aceasta va participa la faza naționala de Turism și alimentație , iar dascalitele Olimpia Tănase, Anca Doca, Diana Moroianu și Carmen Lefter sunt „vinovate” de rezultatul elevei.

Tot la capitolul premiere putem sa o enumeram si pe Cătălina Viorica Manole din Murgeni care va participa la naționala pe  domeniul Agricultură – cultura plantelor. Cu rezultate deosebite sunt si cele două eleve din comuna Gherghești, Adelina-Elena Popa și Mălina Stoica care vor reprezenta județul la Educație tehnologică.

Examenele se vor desfășura în intervalul 24-28 aprilie, în mai multe județe: Electronică, automatizări și telecomunicații – Vâlcea, Industrie textilă și pielărie – Brăila, Turism și alimentație – Galați, Agricultură – cultura plantelor – Neamț, Educație tehnologică – Arad.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background