Micul erou din Vutcani, care și-a salvat frații din flăcări, premiat de IGSU

Written by on mai 31, 2017

Micutul prichindel din comuna Vutcani, județul Vaslui, a impresionat o țară întreagă, când, la doar șase anișori, acesta a dat dovadă de un curaj rar întâlnit. Văzând flăcările ce înconjurau căsuța lor a reușit sa își salveze cei doi frățiori: cu bebelușul de trei luni în brațe, și cu altul în vârstă de un an, a ieșit înainte ca flăcările să mistuie locuința.

Minorii se aflau in grija bunicilor si in urma acestui accident au rămas fără niciun acoperiș deasupra capului. Oamenii de bine, din țara si din străinătate, nu au rămas indiferenti la drama acestei familii si au încercat sa le ofere o mana de ajutor.

Gigi Becalli a fost cel care le-a dăruit o casă, iar acum reprezentantii Inspectoratului General pentru Situații de Urgenta l-au chemat la București.

Emanuel Bojian va avea parte de o surpriza, va ajunge in capitală unde reprezentantii Inspectoratului pentru Situații de Urgență i-au pregătit o surpriză. Ministrul de interne a premiat curajul: un copil care la doar 6 ani, a înfăptuit un miracol. Și-a salvat cele două surori, de un an, respectiv trei luni, dintr-un incendiu care le-a mistuit casa. Au fost crescut de bunici, părinții fiind plecați la muncă în străinătate.

Cu ajutorul unor voluntari și al unor organizații neguvernamentale, micuții și bunicii lor au primit o nouă locuință, în aceeași localitate. Însă cel mai frumos cadou primit de eroul nostru este întoarcerea părinților în țară.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background