Mobilizare online: bârlădenii au inițiat o petiție împotriva maidanezilor

Written by on ianuarie 12, 2017

Sătui ca autoritatea locală sa nu facă nimic, un grup de bârlădeni cu spirit civic, au inițiat pe rețeaua de socializare o petiție online împotriva câinilor fără stăpân. Nemulțumiți, aceștia speră ca măcar acum primarul Bârladului – Dumitru Boroș să ia atitudine si să facă ceva in această privință.

Pe zi ce trece, in oraș ai impresia ca numărul patrupedelor, in loc să scadă, creste. Aceștia au devenit extrem de violenți si umblă in haită spre disperarea celor care, siliți de împrejurări, trebuie sa treacă pe lângă ei. Bicicliști, copiii, bunici, toți au făcut cunoștiință in ultima perioadă cu maidanezii. Nu exista zonă in oraș care sa nu aibă chiriași cu patru lăbuțe.

Semnatarii Petiției pentru strângerea câinilor de pe străzile Bârladului” susțin că nu doresc altceva decât ceea ce se cere clar în titlul petiției, nicidecum eutanasierea sau alte violențe.

Managerul organizației nonguvernamentale „Suflet pentru suflete”, cei care se ocupă de ridicarea si gestionarea cățeilor fără stăpân a declarat că: „pentru toti cei interesați avem un registru in care trecem toti câinii capturati din orașul Barlad, dacă doriți să vă convingeți că se strâng câinii. Puteți să veniți la adapost să ii vedeți personal, accesul este permis. Puteți să recunoașteți câinii care au fost in zona in care locuiti accesând pagina adăpostului https://facebook.com/Little-Souls-Home-Seelen-f%C3%BCr-Seelchen-Barlad-1731555170397514/. Dupa 20 ani in care nu s-a dorit rezolvarea problemei nu pot să cred că exista persoane care se așteaptă la rezolvarea problemei peste noapte. In ultimele luni, cu o investiție de peste 20.000 euro – bani donați de cetățenii germani, s-au construit țarcuri pentru câinii fără stăpân din Barlad. Pentru reclamații: [email protected] ; 0742763005 sau 0735453447.”


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background