NESIMȚIRE: Aquavas și-a deschis „spălătorie-auto” în curtea instituției! VIDEO

Written by on martie 16, 2018

Sfidare și nesimțire maximă pe bani publici la Bârlad. Angajații Aquavas și CPRUCANE își spală autoturismele proprietate personală la serviciu. Facturile, desigur, plătite de stat, adică de contribuabili.

Faptul că pe facturile bârlădenilor apar lună de lună „pierderi”, nu mai este o noutate pentru nimeni de foarte mult timp. Reprezentanții Aquavas au motivat tot timpul că rețeaua de distribuție este învechită, că avem vecini care „fură la picătură”, că mulți dintre bârlădeni nu transmit indexul real sau în timp real sau că la subsolurile blocurilor conductele sunt avariate și neglijate și de aici neconcordanțele care apar pe facturi. Plus mega-pierderile în urma avariilor din cauza cărora a devenit tradiție să rămânem fără apă joia. În timp ce unii dintre angajați nu fură la „picătură” ci direct cu furtunul.{vembed Y=7s6M_5XlTTw}

SPĂLĂTORIA-AUTO AQUAVAS

După zicala „uită-te întâi în curtea ta și apoi ia-te de curtea mea”, am putea și noi să ne ghidăm acum, după ce i-am prins în flagrant pe unii dintre angajați care au trecut S.C Aquavas S.A. pe „persoană fizică”. Adică își spală autoturismele proprietate personală în curtea societății, fără să se ferească de ochii lumii. I-am filmat, într-un interval de 9 zile, de trei ori. De fiecare dată, ziua în amiaza mare, la câțiva metri de o stradă publică, nestingheriți de nimeni și fără teama că cineva i-ar putea observa că și-au deschis „spălătorie-auto”. De aici reiese că, obiceiul este unul de rutină și normalitate pentru ei.

L-am contactat telefonic pe Vasile Ungureanu, directorul sucursalei Aquavas Bârlad, căruia i-am prezentat aspectele mai sus menționate și i-am solicitat un punct de vedere. În primă fază, acesta a părut surprins că l-am contactat DOAR pentru a-i aduce la cunoștință că în curtea sucursalei a fost spălată o autoutilitară a societății „murdară de praf”, după cum a specificat dumnealui. Abia când i-am spus și de celelalte două mașini personale spălate în același loc, directorul Vasile Ungureanu a revenit brusc într-un ton mai serios și a spus că va lua măsuri.

„Pentru acelea (n.r. – două mașini personale) luăm măsuri. Nu este corect, nu-i legal, luăm măsuri. După program, eu am plecat de acolo și înseamnă că după aceea le-au băgat la spălat. Facem analiză și vedem”, a declarat directorul Aquavas Bârlad – Vasile Ungureanu, pentru BDB News.

Îl înștiințăm pe directorul Vasile Ungureanu pe această cale (am făcut-o și telefonic) că toate cele trei „abateri” au fost filmate după cum urmează: pe 7 martie la ora 13:00; pe 15 martie la ora 14:30 și pe 16 martie la 14:50. Dacă e să ne luăm după declarația sa, astăzi nu s-a aflat în sediul societății când angajații au deschis la „spălătorie” și a plecat înainte de terminarea programului. Pe website-ul Aquavas, orarul de lucru este 07:00-15:00.

SPĂLĂTORIA AUTO „CPRUCANE”

Situație identică și în curtea Centrului de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat din Bârlad (CPRUCANE). Aici, după cum se poate observa în imagini, o persoană (putem specula că este angajat, asta în cazul în care accesul nu este restricționat!) își spală mașina personală în imediata apropiere a centralei termice. Cu un furtun scos afară din incinta centralei, se execută ca la carte un „exterior” în văzul tuturor. La fel, nici acestuia nu i se pare anormală situația, pentru că nu pare a se feri de nimeni.

NOTĂ.  Demersul BDB News referitor la situațiile din curțile celor două instituții a plecat în urma unor sesizări din partea bârlădenilor. Ceea ce am reușit noi să filmăm, este probabil doar o foarte mică parte din totalul mașinilor care au trecut pragul acestor două „spălătorii-auto”. Tragem un semnal de alarmă și sesizăm pe această cale instituțiile abilitate să ia măsurile care se impun urmare a imaginilor prezentate. Și încurajăm în continuare bârlădenii să ne semnaleze orice situație în care banul public este irosit sau folosit ilegal în interes personal.

DREPT LA REPLICĂ.

Urmare a publicării imaginilor de mai sus, pe adresa electronică a redacției BDB News am primit un e-mail din partea conducerii Aquavas Bârlad, care conține un <drept la replică> pe care îl redăm integral, nu înainte de a face și o serie de precizări.

Termenul de „spălătorie-auto”, după cum bine se observă și în titlul articolului, a fost încadrat de ghilimele, redacția noastră urmărind de la bun început să asocieze această exprimare STRICT cu persoanele care au fost surprinse spălând autoturisme din afara unității mai sus menționate. La fel cum termenul de „NESIMȚIRE” este adresat ca oglindă, comportamentului celor patru angajați surprinși în imaginile video.

Nici un moment, redacția BDB News nu a insinuat că respectivul consum de apă folosit la spălarea autoturismelor ar fi inputat consumatorilor. Doar am atras atenția despre un fapt imoral și lipsit de orice temei legal.

Menționăm că articolul nu urmărește nici o clipă să aducă atingere de nici un fel societății Aquavas în sine, ci doar prezentarea unei stări de fapt prin care angajații încalcă în mod expres regulamentul de ordine internă.

Atunci când apa potabilă nu ajunge la robinete și după cum bine se arată și în comunicat că în ultimele șase luni a existat un număr de șase întreruperi, putem vorbi despre o „tradiție”. Că factorul principal pentru această „tradiție” îl reprezintă rețeaua de distribuție învechită a orașului, este o altă poveste, dar care nu depinde de consumatori. „Pierderile” le-am motivat și noi, în articol. Nu era o acuză la adresa societății. Nu aruncă nimeni o vină exclusivă pentru pierderile înregistrate doar pe umerii societății Aquavas.

Ceea ce nu a înțeles conducerea Aquavas Bârlad, este că articolul nu a fost unul tendențios, nu a fost unul cu direcție spre conducerea societații ci doar un semnal de alarmă referitor la „activitățile” unora dintre angajați.

Am prezentat un material video, explicit, în urma căruia am fi dorit să aflăm dacă s-au luat măsuri impotriva celor care, cu adevărat, au produs un prejudiciu de imagine societății. Imaginile vorbesc de la sine.

PUNCTUL DE VEDERE INTEGRAL AL CONDUCERII AQUAVAS BÂRLAD:


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background