O minoră din sistemul de protecție, acuză un bărbat de 30 de ani de viol

Written by on septembrie 7, 2016

Un bărbat de 30 de ani, din Cetățuia, este suspectat că ar fi violat o minoră care este instituționalizată la o casă socială din Bârlad.

Fata de 16 ani, a părăsit duminică – 4 septembrie, centrul social unde era cazată în baza unui bilet de voie obținut de la un supraveghetor. Ulterior s-a deplasat pe raza comunei Puiești, cu un microbuz care efectua transport în comun, pentru a-și face un tatuaj la o persoană pe care o cunoscuse în prealabil. Cum biletul de voie al minorei era pentru intervalul orar 13:00 – 17:00, aceasta a vrut să se întoarca tot cu transportul în comun, însă o persoană s-a oferit să o ducă la Bârlad cu autoturismul propriu.

Minora a ajuns la centrul social unde era instituționalizată la mult timp după ce trecuse termenul de pe biletul de voie, undeva în jurul orei 01:00, iar dimineață ea a povestit supraveghetorului că a fost victima unui viol.

Lucrătorii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) au anunțat Poliția, care a dispus deschiderea de îndată a unei anchete. Fata de 16 ani a fost audiată de anchetatori și supusă unei expertize medico-legale. În permanență ea a fost însoțită de un psiholog din cadrul DGASPC.

Suspectul de viol, Iulian Zaharia (30 de ani), este acum cercetat pentru infracțiunea de viol. Minora va fi inclusă într-un program de consilere psihologică și va fi atent monitorizată.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background