O noapte furtunoasă: Se caută trădători pentru votul privind alegerea viceprimarului

Written by on January 28, 2017

Întâlnire la drum de seară în PNL, între primarul Dumitru Boroș și membrii care fac echipă în Consiliul Local. Vineri seară s-a mai scris un act din scenariul „Bârladul fără viceprimar”, stabilindu-se în amănunt cine și cum va juca cartea trădării.

E deja intrat în folclor jocul de culise pe care îl practică primarul Bârladului și consilierii locali pentru mult râvnita funcție de viceprimar. Întâlniri secrete, tratative, oferte care mai de care mai tentante privind avantaje politice și chiar materiale, fac parte din angrenajul fiecărui partid care s-a pus în mișcare pentru a acapara funcția ce conferă statutul de mână-dreaptă a edilului.

ADUNAREA MEMBRILOR PNL ÎN SEDIUL PRIMĂRIEI

Ultimul act s-a scris vineri seară, când primarul Dumitru Boroș i-a convocat într-o adunare pe toți cei zece consilieri PNL la sediul Primăriei Bârlad, cu scuza că la sediul partidului nu existau condiții de desfășurare din cauza centralei termice defecte.

Aici, edilul și totodată șeful de partid Dumitru Boroș, a comunicat consilierilor că săptămâna ce urmează, cel mai probabil luni 30 ianuarie, se va da curs proiectului ce conține alegerea și desemnarea unui viceprimar. Deși la bursa zvonurilor, o perioadă bună de timp a fost dat candidat drept Iulian Bîca, despre care se spune că ar fi în grațiile primarului, în ultimele zile tot mai des se rostește numele consilierei Carmen Bularda.

PIONUL PRINCIPAL, ABSENT DE LA CONVOCAREA PRIMARULUI.

Așa cum s-au obișnuit bârlădenii deja de o bună bucată de vreme, în mai toate funcțiile cheie din instituțiile locale se află nume înscăunate politic sau pe baza de rudenie. Nici în Consiliul Local lucrurile nu stau altfel. Sau cel puțin nu vor mai sta.

La întâlnirea convocată vineri seară de edilul Boroș, a fost absent unul dintre cei zece consilieri PNL și anume Cezar Toporaş-Maftei, nimeni altul decât nașul de cununie al Roxanei Miron Feraru care s-a căsătorit în toamna anului trecut cu Ciprian Feraru, actualmente consilier județean din partea PSD.

Nici relația de prietenie dintre actualul primar și cuplul celor doi consilieri soț și soție nu este una străină pentru ochii lumii. E binecunoscută povestea când în 2014, Ciprian Feraru a trecut în tabăra PSD direct din funcția de președinte al organizației municipale PNL, fiind urmat la scurt timp de Dumitru Boroș și Cezar Toporaș-Maftei, lăsând organizația fără nici un consilier local, cei doi demisionând din partid și devenind independenți, stârpind orice urmă de opoziție în Consiliul Local de la acea vreme.

JOCURI MURDARE PE BANII BÂRLĂDENILOR

Regia pentru ziua de luni i-ar face invidioși pe mulți scenariști de la Hollywood. Potrivit dorinței șefului PNL, Dumitru Boroș, toți consilierii săi vor vota la vedere candidatul propus din rândurile lor și anume Carmen Bularda. Voci din PNL susțin la unison că Cezar Toporaș-Maftei nu va vota împotriva celei pe care a cununat-o, ba dimpotrivă, își va arunca votul în tabăra PSD.

PSD mai are nevoie doar de un singur vot pentru a-și adjudeca funcția de viceprimar, sau ca independentul Bogdan Sârbu să nu aibă o opțiune și să se abțină. În cazul în care, acesta din urmă va alege să susțină candidatul celor de la PNL, le va strica planurile pentru o scurtă perioadă social-democraților bârlădeni.

Cu toate că, mai mulți membri PNL  susțin că printre cei zece consilieri există mai mult de un trădător, care se va desconspira în ziua votului. Dacă speculațiile se adeveresc, ce-al doilea trădător va deveni și cel de-al doilea consilier „independent” imediat după ce își va anunța intenția de vot.

E tot mai clar că ambele formațiuni politice au stat la masa negocierilor și au ajuns la un numitor comun: Roxana Miron-Feraru este cea care trebuie să fie viceprimarul Bârladului, iar Carmen Bularda este următorul nume ce va ocupa funcția de director al Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor Bârlad.

ORGANIZAȚIA PNL BÂRLAD SCĂPATĂ DE SUB CONTROL?

Președintele organizației PNL Vaslui pare a fi depășit de situație și speră doar ca lucrurile să revină pe făgașul normal.

 „Sper ca PNL , Bogdan Sârbu si PSD vor vota pentru binele bârlădenilor. Să aibă un viceprimar care să facă echipă cu primarul si să se vadă rezultatele lor peste 4 ani”, ne-a declarat Dr. Nelu Tătaru, președintele organizației PNL Vaslui.

Ceea ce nu știe doctorul Tătaru este jocul de culise pe care edilul liberal, dar cu spirit social-democrat il face. Consilierul independent, Bogdan Sârbu, le-a transmis colegilor lui din consiliu că va vota viceprimarul din partea PNL, singura excepție o reprezenta Carmen Bularda.

Când i-a convocat Boroș pe consilieri le-a transmis faptul că la întâlnire va participa și Sârbu. Total neadevărat, acesta nu fusese invitat!


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background