ORA PĂMÂNTULUI. Bârladul stinge lumina

Written by on March 16, 2016

ORA PĂMÂNTULUI 2016. Și anul acesta, orașul Bârlad se va alătura celor peste 7.000 de orașe din peste 160 de țări și va stinge lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora 20:30.

În cele șapte ediții de până acum, peste 40 de orașe din România au participat la Earth Hour (Ora Pământului) printre care și Bârladul. Profitând de această ocazie, Dumitru Ciprian Vîntdevară – muzeograf la Planetariul și Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” a organizat observații astronomice în stradă pentru publicul bârlădean.

Sâmbătă, 19 martie, între orele 20:00 și 21:30, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” va organiza observații astronomice în stradă, în zona parcului „Victor Ion Popa” (la strada principală).

Despre Earth Hour

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background