Bârlădean arestat pentru 30 de zile, după perchezițiile DIICOT

Written by on martie 21, 2017

ACTUALIZARE. Un tânăr de 23 de ani din Bârlad a fost reținut marți de DIICOT după o acțiune ce a vizat mai multe percheziții la domiciliile mai multor suspecți de trafic de droguri. Tribunalul Iași a emis pe numele suspecților mandate de arestare pentru 30 de zile.

Ionuț Răzvan Hoțoi, în vârstă de 23 de ani – din Bârlad, a fost reținut în ziua de 21 martie 2017 de procurorii DIICOT și dus la audieri, într-un dosar în care s-a urmărit destructurarea a două grupări din zona Moldovei care se ocupau cu producerea și comercializarea drogurilor de risc dar și a unor substanțe cu efecte psihoactive.

„Urmare a acțiunii din 21 martie a.c., precizăm că  în urma percheziţiilor domiciliare efectuate  pe raza municipiilor Iaşi, Bârlad și oraşul Podu Iloaiei au fost ridicate 1 kg. de produse cu efect psihoactiv atât vrac cât și preparate în doze pentru comercializare, 500 de g. de cannabis, 7 cântare electronice, 3 pistoale cu gaz și aer comprimat, arme albe, 4.500 de euro, 85 de telefoane mobile și diverse substanțe chimice folosite ca materii prime”, au declarat procurorii DIICOT.

Procurorii DIICOT-S.T.Iaşi au dispus  reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 15 inculpaţi, care au fost prezentați Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, iar față de alţi 7 inculpaţi s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.{vembed Y=bwd1fwQAquo}


ȘTIRE INIȚIALĂ. Marți – 21 martie a.c., procurorii  DIICOT din cadrul Serviciilor Teritoriale Iași şi Bacău au efectuat  32 de percheziţii domiciliare în municipiul Iaşi, Bârlad, oraşul Podu Iloaiei, județul Iași  precum  şi 4 percheziţii domiciliare în municipiile Piatra Neamț şi Bacău în cadrul unei acţiuni comune vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În perioada iulie 2016 – martie 2017, procurorii DIICOT- S.T.Iaşi au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat care a acţionat în această perioadă precum şi anterior acestei perioade,   prin aprovizionarea şi comercializarea unor cantităţi deosebit de însemnate de produse cu efecte psihoactive (atât sub formă de produs vegetal cât şi sub formă de substanţă pulverulentă)  precum şi droguri de risc pe pieţele ilicite de pe raza judeţelor Iaşi şi Vaslui”, se precizează în comunicatul remis de DIICOT.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că drogurile și substanțele psihoactive erau procurate de la un distribuitor din municipiul Iași, precum și prin cultivarea “ indoor”  a plantelor de cannabis de către dealer-ii locali.

La sediul DIICOT- S.T.Iaşi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 40 de persoane.

La sediul DIICOT- S.T.Bacău au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

„De asemenea, procurorii DIICOT-S.T.Bacău efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat care începând cu luna octombrie 2015 a comercializat droguri de risc și produse cu efecte psihoactive  mai multor consumatori de pe raza municipiilor Bacău și Piatra Neamț”, se mai precizează în comunicat.

Acţiunile au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background