Percheziții la suspecții de trafic de droguri

Written by on decembrie 3, 2015

133 de grame de droguri de risc au fost ridicate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T., de la o persoană bănuită de trafic de droguri de risc și deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au desfășurat o acţiune pentru combaterea traficului ilicit de droguri și a comerțului de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

La sfârșitul lunii noiembrie a.c., s-a reuşit prinderea în flagrant, pe raza municipiului Iași, a lui Costin B., în vârstă de 25 ani, domiciliat în orașul Săveni județul Botoșani, dar care locuiește fără forme legale în municipiul Iași, în momentul în care a intrat în posesia unui colet expediat din Spania în care au fost găsite 133,60 g droguri de risc (tip pulbere).

Pentru probarea activității infracționale a tânărului, polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare, pe raza județelor Vaslui, Iași și Botoșani. La aceste activități au participat  și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoșani, precum și luptători de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Vaslui, Iași și Botoșani.  În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 2 laptop-uri, 2 telefoane mobile și 1750 E. De asemenea, au fost puse în executare 10 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie – noiembrie 2015, tânărul de 25 ani a procurat cantități importante de droguri de risc, droguri pe care le punea ulterior în vânzare către tineri din municipiile Vaslui și Iași.

„Cel în cauză a fost reținut și prezentat la Tribunalul Vaslui cu propunerea de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, introducere în țară de droguri de risc, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Pe numele tânărului a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile”, a declarat Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al IPJV.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background