Peste 20 de mii de petarde confiscate de la un vasluian

Written by on decembrie 13, 2015

Peste 27.000 de articole pirotehnice deţinute ilegal au fost ridicate, în vederea confiscării, de poliţiştii vasluieni, de la un bărbat în vârstă de 21 ani.

Poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiul Vaslui au desfăşurat o acţiune pentru identificarea persoanelor fizice neautorizate care comercializează ambulant articole pirotehnice.

„De la un bărbat, de 21 de ani, din municipiul Vaslui, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 27806 petarde (obiecte pirotehnice interzise a fi deţinute şi comercializate de către persoane fizice neautorizate). Obiectele pirotehnice din categoriile F2 şi F3, transportate într-o cutie, erau destinate comercializării.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Aceste fapte se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, a menționat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Reamintim faptul că prin acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, Poliţia Română urmăreşte prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2015/2016. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background